Slika nije pronađena

Svi znamo da se od škole i obveza najbolje odmaknuti uz dobar film ili crtić. Ako pripadate grupi onih koji su neke animirane crtiće ili filmove pogledali više puta, onda zasigurno imate mišljenje i o zlikovcima.

Lako je voljeti lijepe princeze, dobre patuljke, slatke magarce i poštene bakice, no što sa svim onim zločestim likovima? Iako neke stvarno ne volimo i prođe nas jeza kad ih se sjetimo, neki su nam na čudan način prirasli k srcu. Priznajemo – ovo su negativci koje potajno obožavamo:

Gru

Nakon što je crtić 'Kako je Gru ukrao mjesec' došao u kina, oduševio je mlade i velike. Razlog tome jesu neodoljiviMinioni, ali i Gru koji spada u kategoriju zlikovaca koje volimo. Njegova zloća jest u tome da voli raditi spačke, no u njima nitko fizički ne nastrada. Također, voli svoj mir u društvu vjernih mu miniona. Iako službeno nosi titulu negativna, tko bi ga mogao ne voljeti nakon što smo vidjeli kako se brinuo o Agnes, Edith i Margo.


Jocker

Svoje mjesto na našem popisu našao je i slavni, zločesti Jocker. No, razmislimo još jednom zašto on spada u kategoriju zlikovaca. Na prvu, on je glavni neprijatelj Batmana i cilj mu je stvaranje kaosa u svijetu reda. No, oni koji su se bavili proučavanjem Jockerovog lika i karaktera, on predstavlja alter ego. Predstavlja svaku onu glupost ili čudnu misao koja nam padne na pamet i to ne mora nužno značiti nešto loše. Mnogi se zato pitaju što bi se dogodiloda naš 'alter ego' točnije Jocker pobijedi?


Wiley Coyote

Na listi zlikovaca za koje smo ponekad poželjeli da pobijede jest i Kojot koji se za one koji ne znaju zove Wiley Coyote. Priču svi znamo, njegov jedini cilj jest uhvatiti Pticu Trkačicu i po cijele dane smišlja nove i inovativne zamke kako bi konačno postala njegov obrok. S obronka kanjona padao je ne mali broj puta i niste jedini koji su ponekad poželjeli da ptica upadne u njegovu zamku. Možda je čak ne bi ni pojeo onda.Mr. Burns

Svim ljubiteljima animirane serije The Simpsons dobro je poznat Mr. Burns – vlasnik nuklearne elektrane u gradu Springfield. Zločesti lik našao se također na listi zlikovaca koji svojim postupcima zagorčava život stanovnicima, no on je u stvari samo usamljen starac koji žudi za pažnjom. Slažete li se?Tom i Jerry

Svi smo mi barem jednom u životu pogledali crtić Tom i Jerry. Postoji li tu uopće zlikovac? Naravno da se može protumačiti da mačka želi pojesti miša, no ima i onih koji misle drugačije. Prema nekim teorijama Tom je žrtva nasilja nad Jerryjem. U većini epizoda Tom samo želi zaštititi svoju kuću od miša, a završi izbačen iz kuće ili dobije batine od vlasnika. Tko je tu zlikovac, pitamo se!


Očito je vrijeme da još jednom pogledamo sve crtiće i preispitamo svoje stavove.

Foto: Youtube

I.I.

Pročitajte još:

7 razloga zašto su crtići sto puta bolji od filmova

Disneyjeve tajne: stvari koje niste znali o svojim omiljenim crtićima

Tužne scene iz crtića koje su nas zauvijek obilježile

crtić zlikovci negativci

Još vijesti