Slika nije pronađena

Svaki dan možemo pročitati barem jednu vijest o strašnom klaunu koji je negdje izazvao pravi horor. Klauni su na ulicama, skrivaju se po autocestama, vire iz grmlja, napadaju ljude, a bilo je i fizičkih napada.

Kod nas je zabilježeno tek nekoliko slučajeva, horor s klaunovima počeo je u Americi, a proširio se svijetom. Jedna je teorija da je svijet totalno poludio, a postoje oni koji vjeruju da je sve reklama za jedan film.


U rujnu sljedeće godine u kina bi trebao stići hororac u kojem je negativac upravo klaun. To bi bio remake mini serije Stephena Kinga 'It' (Ono) iz 1990. godine u kojem glavnu ulogu ima klaun Pennywise koji se hrani dječjim strahom. U remakeu će klauna glumiti Bill Skarsgård, a kostim je osmislila kostimografkinja Janie Bryant koja je liku dala stravičan izgled kostimom koji izgleda kao iz nekih prošlih vremena.


U verziji iz 1990. klauna je glumio Tim Curry koji je tada imao četrdeset godina, zvali su ga da glumi opet, ali je odbio i razočarao mnoge fanove. Ima i onih koji su razočarani novim kostimom jer izgleda 'previše staromodno'. Redatelj Andy Muschietti je obećao da će novi nastavak biti puno strašniji po uzoru na knjigu jer u verziji iz 1990. ipak nema tako strašnih scena.

Godine 1990. hororac 'It' postao je globalni fenomen, a film je snimljen prema noveli slavnog Stephena Kinga. Radnja filma je sljedeća: U malenom gradiću Derry odjednom djeca nestaju, a potom su nađena mrtva. Sedmero prijatelja otkriju da iza svega stoji zli demon, klaun koji ubija djecu.


Radnja počinje 1960-ih, dok su još djeca, a potom se premješta trideset godina kasnije, kada se pokušavaju riješiti klauna koji terorizira njihov rodni grad. Klaun se hrani dječjim strahom, a sve se bojimo kako će film izgledati sniman s današnjom tehnologijom i efektima.


Foto: Youtube/ Entertainment News

I.I.

Pročitajte još:

Horor u Osijeku: jezivi klaun proganjao dva tinejdžera

8 serija koje će obožavati svi ljubitelji horora

Čovjek umro u kinu dok je gledao novi nastavak popularnog hororca

remake Stephen King film IT hororac

Još vijesti