Slika nije pronađena

Teen serija Skins koja je prije par godina došla na našu telku izazvala je pravi kaos u Americi. Roditelji kažu da je riječ o do sada najopasnijoj stvari koja se pojavila na TV-u.

Čemu sva ta galama? Skins (kod nas prevedena sa Nabrijani), serija koja se odnedavno prikazuje na američkom MTV-ju, inače prepuna odgojno-obrazovnih tema poput scena seksa, konzumiranja droga, emocionalnih slomova i zaljubljenih pričica, zaprepastila je zabrinute mamice i tatice tamo s druge strane Atlantskog oceana.

Prava istina o partyjima i seksu...

Na web stranici serije autori kažu da Skins prikazuje istinu o partijanjima, prekidanju veza, prijateljstvu, seksu i svim drugim vrstama tinejdžerskih vrhova i bedova. Wow. Prava istina o partyima i seksu? Pa što su čekali do sada.


Da ne bi bilo zabune, Ameri nisu kupili već postojeće britanske epizode, nego su napravili svoju varijantu serije. Evo što piše na MTV-jevom sajtu: Skins prikazuje uznemirujuće scene iz života tinejdžera sa gomilom promiskuitetnog seksa, gomilom konzumiranja droge i alkohola, sve je prepuno opasnog, nepromišljenog i neodgovornog ponašanja. Dalje saznajemo da u seriji uopće ne postoje roditelji i nekakav pokušaj njihove kontrole. Ekipa radi što hoće i uživa u tome bez ikakvih posljedica.

Sve još dobiva na pikantnosti ako uzmemo u obzir podatak da su glumci u seriji većinom mlađi od 18 godina i da svi jedni druge doživljavaju kao seksualne objekte.

A ništa... čekamo da netko onda napravi teen seriju o parenju bubamara i mravojedima na žiži. Valjda onda bude manje prigovora.


Krešimir Dujmović

skins nabrijani tv serija seks Droga

Još vijesti