Slika nije pronađena

Zlatna malina nagrada je koja se dodjeljuje kao suprotnost dodjeli Oscara, odnosno za najgora filmska i glumačka ostvarenja, a nominirani se objavljuju upravo na dan kada se dodjeljuju Oscari. Ove godine se među nominiranima našao i Taylor Lautner, najpoznatiji kao Jacob Black iz sage 'Sumrak', ali i kolegica mu Kristen Stewart.

Ipak, Lautner nije nominiran za prvi dio 'Praskozorja' već u kategoriji za najgoreg glumca i to za film 'Otmica'. No, zato je Kristen nominirana u kategoriji za najgoru glumicu i to za film 'Praskozorje 1'.

'Praskozorje 1' također je nominirano u kategoriji za najgori film i najgori scenarij, a Stewart i Pattinson u kategoriji najgorih filmskih parova u istom filmu.

Ipak, rekorder u nominacijama za Zlatnu malinu je Adam Sandler, koji je nominiran čak u 11 kategorija i tako potukao dosadašnjeg rekordera, Eddieja Murphyja koji je bio nominiran u pet kategorija. Sandler je, između ostalog dobio nominacije za Zlatnu malinu kao najgori glumac, scenarist i producent i to za filmove 'Jack i Jill', 'Bucky Larson: Born to Be a Star' i 'Just Go With It'.

Dodjela nagrada Zlatna malina dogodit će se 1. travnja (ne, nije prvotravanjska šala!) i to već po 32. put.

kristen stewart Taylor Lautner Zlatna malina