filmovi

Za cure je nekako karakteristično da gledaju romantične komedije, ali to nije jedino što volimo gledati! Sigurno će se svaka cura složiti s time da ćemo nekad radije pogledati dobar horor ili triler nego sladunjavi film.

Ovo su pravi ženski filmovi! Ima ih iz različitih žanrova, a svaki od njih će ti dobro doći na neki svoj način. Neki će te zabaviti, drugi ti dati inspiraciju da ne odustaješ od svojih snova, a neki će ti pokazati i koliko su cure moćne. Kada nećeš imati ideju što pogledati, a baš ti se gleda neki film, stavi ove na svoju listu da ti budu 'pri ruci' i nekada ih pogledaj. Svi u fokusu imaju djevojke i sigurno ti neće biti žao što si potrošila vrijeme na njih. Kreni već ovog vikenda!

1.Breakfast At Tiffany

Ovo je jedan tipičan film za djevojke, koji svi obožavaju nakon što ga pogledaju. Audrey Hepburn je jedan od najpoznatijih filmskih likova ikada i mnogim je curama inspiracija. Nemoj dozvoliti da te odbije to što je film 1961. godine, vrijedi ga pogledati. Kada ga prekrižiš s liste, bit će ti jasno zašto je jedan od klasika.


2.Million Dollar Baby

Film koji će te inspirirati i rasplakati. Baca u vjetar sve stereotipe o curama. Pokazuje da ako nešto stvarno želiš, ništa, ali ama baš ništa, te neće zaustaviti u tome. Nije bitno koliko imaš godina i jesi li 'krhka' djevojka, ako želiš, možeš ostaviti i najluđe snove.

3.Blue Is The Warmest Color

Priča o djevojci koja se pronalazi u svojoj seksualnosti i otkrivanju koji ju spol zapravo privlači. Teen film koji nije loše pogledati, čak iako te ne privlači isti spol. Danas postoji toliko mržnje prema mladima koji su dio LGBT zajednice da ovakvi filmovi zapravo mogu biti poučni i otvoriti ti oči.

4.The Devil Wears Prada

Žene trebaju podržavati druge žene, a ne se okretati jedna protiv druge i sabotirati. Koliko je god ovo slatki zabavni girly film, pokazuje i borbu jedne žene u muškom svijetu. Ako ga već nisi pogledala, svakako preporučujemo.

5.An Education


Tinejdžerica koja se zaljubi u muškarca koji ima duplo više godina nego ona.
Priča koja se lako može dogoditi svakoj mladoj curi. Nije toliko neobično niti nerealno. Glavni lik ove priče pokazuje da je skroz okej nekada se pogubiti, biti u krivu i donijeti pogrešne odluke.

6.Little Miss Sunshine

Treba ti samopouzdanja? Dat će ti ga Olive. Ova mala slatka buckasta djevojčica upala je na natjecanje ljepote, a ne izgleda kao tipična natjecateljica. Iako ona isto sumnja u sebe, zna da je jedinstvena i da ne postoji još netko kao ona.

7.Lady Bird

Lady Bird je po svemu tipična srednjoškolka – treba se upisivati na faks, ali se brine zbog financija, svađa se s mamom, zaljubljuje, uči o sebi…s nekim dijelom filma će se svaka mlada djevojka moći poistovjetiti jer film je odlično napravljen.

8.Easy A

Srednja škola je nekima med i mlijeko, a drugi će samo htjeti da što prije završi. Širenje tračeva je aktivnost koja ti je sigurno dobro poznata, a ovaj film pokazuje kako se s tim nositi. Iako način koji ima glavni lik nije ispao najbolji i bilo joj je teško, ipak je uspjela sve okrenuti i pokazati svima srednji prst, a ne biti žrtva.

9.Mulan

Disney animirani film koji je baš ono što ti treba kada se osjećaš da si u lošijem položaju u životu zato što si cura. Ovo je jedan od prvih filmova gdje je i sam Disney odlučio da je vrijeme uništiti stereotipe o princezama. Umjesto da je još jednom bila priča o princezi koja čeka princa da spasi nju i kraljevstvo, Mulan je preuzela stvari u svoje ruke.

10.Heathers

Jedna verzija 'Mean Girls' filma koju sigurno nisi gledala. Iako se radi o još jednom starijem filmu, iz 80-ih, ova je komedija odlična. Slično je kao 'Mean Girls', ali još level iznad.

Pogledajte još:

Od ružnog pačeta do totalno nove osobe: Najbolji makeoveri u filmovima koji ti mogu biti inspiracija

Filmovi za koje se pretpostavlja da su ih baš svi pogledali – koliko ih ti imaš odgledanih?

TOP LISTA najboljih teen filmova od 2010. do danas: Koji je bio hit svake od godina?

Filmovi za cure lista filmova trebaju pogledati cure filmovi za djevojke

Još vijesti