Slika nije pronađena

Nakon što je imenovana UN-ovom ambasadoricom dobre volje, mlada Emma Watson održala je govor u sjedištu UN-a.

Obraćajući se publici povodom pokretanja kampanje za ravnopravnost spolova 'HeForShe', Emma se osvrnula na iskustva iz svoje mladosti: 'Kada sam imala 8 godina, rekli su mi da ne izigravam 'šeficu' jer sam željela organizirati školsku predstavu za roditelje; s 14 godina mediji su me počeli seksualizirati, a s 15 godina moje frendice počele su odustajati od svojih omiljenih sportova jer nisu željele biti 'premišićave i muškobanjaste'. S 18 godina shvatila sam da neki od mojih muških frendova ne žele pokazati svoje prave osjećaje jer to nije 'muževno' – u tom trenutku shvatila sam da svijetu treba promjena.'

Ovim riječima Emma želi pozvati sve spolove na borbu za ravnopravnost: 'Došlo je vrijeme da prestanemo rod promatrati kao dva različita ideala – svi se moramo zajedno boriti za svoja prava' zaključila je lijepa glumica.

Slažete li se da je došlo vrijeme da mladi ljudi odbiju 'uklapati se u kalupe' samo zbog rodnih normi koje društvo nameće i oblikuje? Mislite li da je Emma poslala dobru poruku mladim ljudima?

Foto: Screenshot YouTube
I.N.

poruka feminizam

Još vijesti