Slika nije pronađena

Ovu 2016.-u pamtit ćemo po puno toga, ali i kao godinu kad su nas napustila brojna slavna imena. Na samom početku godine nas je šokirala smrt omiljenog glumca Alana Rickmana, a sada je tu već i cijela lista ljudi koji više nisu s nama.

Iako su postojale razne teorije zavjere zašto je toliko slavnih umrlo ipak postoji logično objašnjenje. S jedne strane, oni koji su postali popularni 1960-ih sada ulaze u 70-te godine života i počinju umirati jer su stari - logično. S druge strane, veliki broj preminulih slavnih osoba objašnjava i činjenica da danas postoji više poznatih osoba nego ikada prije.

Mnogi koji su preminuli ili će uskoro preminuti pripadaju tzv. 'baby-boom' generaciji, odnosno generaciji rođenih između 1946. i 1964. Tijekom tih godina dogodio se ogroman populacijski porast. Što je više djece rođeno, tako ih je više i postalo poznatima, poput Bowieja, Rickmana i Princea, koji pripadaju upravo toj generaciji.

Alan Rickman

Mnogi su odrasli upravo uz filmove o Harryju Potteru i zato nije ni čudo da je vijest o smrti profesora Snapea šokirala i rastužila mnoge. Glumac Alan Rickman preminuo je 14. siječnja u dobi od 69 godina zbog raka.

Christina Grimmie

Christina je bila pjevačica i Youtube zvijezda, a proslavila se nakon The Voicea 2014. godine. Predviđali su joj blistavu karijeru i slavnu budućnost, ali onda je ubijena 10. lipnja tijekom koncerta u Orlandu. Imala je samo 22 godine.

Muhammad Ali

Još jedna legenda koja nas je napustila ove godine svakako je Muhammed Ali. Najpoznatiji sportaš svih vremena proslavio se zahvaljujući svojim boksačkim vještinama. Trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji godinama se borio s Parkinsonovom bolesti koja mu je dijagnosticirana 1984., tri godine nakon što se povukao iz boksa. Preminuo je u dobi od 74 godine 3 lipnja.

David Bowie

Još jedna smrt koja je šokirala svijet je svakako smrt Davida Bowiea. Ikona rock svijeta i pravi umjetnik stvarao je pjesme koje će se zauvijek pamtiti, a tijekom svog rada zaslužio je nadimak kameleon jer se za svaki album pretvarao u drugog lika. Umro je od raka 10 siječnja 2016. u dobi od 69 godina.


Prince

Čak i niste slušali njegovu glazbu, znali ste tko je Prince. Bio je ikona, a njegovom talentu divit će se i buduće generacije.  Rock, R&B, funk, pop, new wave – nije bilo bitno, on je stvarao svakakvu glazbu. Prince nas je napustio 21. travnja u dobi od 57 godina nakon predoziranja analgeticima.

 Gene Wilder

Čak je i slavni glumac kojeg smo obožavali u filmu Willy Wonka and the Chocolate Factory dio liste preminulih u ovoj godini. Preminuo je u 84. godini života 29. kolovoza zbog  Alzheimerove bolesti.


Doris Roberts

Serija 'Svi vole Raymonda' i dan danas je pravi hit, a razlog zašto je obožavamo svakako je glumica Doris Roberts koja glumi Raymondovu mamu. Iako je glumila i brojne druge uloge, ova je obilježila njezinu karijeru i mnogi su bili jako tužni nakon što je preminula zbog srčanog udara u dobi od 90 godina 17. travnja.

Leonard Cohen

Krajem ove godine svakako nas je rastužila smrt velikog glazbenika  Leonarda Cohena. Dugo se borio protiv raka, a bitku je izgubio 7. studenog u dobi od 74 godine. Svoj zadnji album 'You Want It Darker' objavio je samo tri tjedna prije smrti.

Foto: Getty/Instagram/Youtube

I.I.

Pročitajte još:

Vodeći uzrok smrti tinejdžerica: samoubojstvo

Prije smrti im je posvetila status: tinejdžerica se ubila jer su ju vršnjaci okrutno maltretirali

Što je 15-godišnju tinejdžericu iz Zagorja otjeralo u smrt?

Smrt slavni 2016. godine

Još vijesti