Slika nije pronađena
Svake godine izlazi Forbesova lista najplaćenijih sportaša, glumaca, modela, ali i celebrityja. Upravo jučer je objavljena ova posljednja, na kojoj se na vrhu našlo iznanađenje – reper Sean 'P Diddy' Combs.

'Diddy' je u protekloj godini zaradio čak 130 milijuna dolara zahvaljujući aktualnoj turneji (Bad Boy Family Reunion Tour), ugovoru s jednim proizvođačem votke te prodaji trećine svoje modne linije Sean John. Podsjetimo, prošle godine najplaćenija je bila pjevačica Taylor Swift sa 170 milijuna dolara zarade, a većinu je zaradila na turnejama u sklopu promocije albuma '1989'.

Po popisu možemo primjetiti da su žene u top 10 zauzele samo dva mjesta – drugo i treće, a ukupno čine samo 16% liste (u top 100). Iznanađujuće je i da je Jay-Z, suprug Beyonce, na 55. mjestu tek, a Kim Kardashian na 47. Najmlađa na listi je Kylie Jenner s 19 godina i to na 59. poziciji.

Top deset izgleda ovako:

1. Sean 'P Diddy' Combs - 130 mil. dolara
   

2. Beyonce Knowles - 105 mil. dolara
   
Većinu je zaradila prodajom albuma 'Lemonade' i na turneji 'Formation'.

3. JK Rowling - 95 mil. dolara
   
Autorica priča o Harryju Potteru ove godine nije napisala nijednu knjigu, ali zato je i više nego dovoljno zaradila od predstave 'Harry Potter i prokleto dijete' i filma 'Fantastične zvijeri i gdje ih naći'.

4. Drake - 94. mil. dolara

Apsolutni pobjednik dodjela nagrada 'Billboard Music Awards', kanadska hip-hop zvijezda, na turneji je zaradio većinu novaca, ali dobar dio donijeli su mu i izdašni ugovori s Nikeom, Appleom i Spriteom.

5. Christiano Ronaldo - 93 mil. dolara


Čudi nas da itko zarađuje više od njega, ali očito postoji. Najbolji svjetski nogometaš pao je za jedno mjesto u odnosu na prošlogodišnji popis, ali zadržao je status najplaćenijeg sportaša. Osim toga, promotor je Nikea.

6. The Weeknd - 92 mil. dolara

Dečko Selene Gomez prvi puta se probio u top 10, a sve zbog odličnog albuma 'Starboy' i uspješne turneje.

7. Howard Stern - 90 mil. dolara

Ovog lika vjerojatno ne poznajete, ali vrijeme je da čujete za njega – on je američki radijski voditelj i kralj svih medija.

8. Coldplay - 88 mil. dolara

Iako je neobično da se grupa doživljava kao osoba (celebrity), oni su kao jedno već godinama. Zaradili su ovaj novac na turneji ' A Head Full of Dreams' koja još uvijek traje.

9. James Patterson - 87 mil. dolara

James je najprodavaniji pisac današnjice, a vjerojatno i jedan od najplodonosnijih – do sada je napisao 130 knjiga i trenutno piše roman o Bijeloj kući.

10. LeBron James - 86 mil. dolara

Najpoznatiji američki košarkaš (ikad), trenutno igra za Cleveland Cavalierse i zarađuje 31 milijun dolara godišnje.

Foto: Getty/Instagram

M.Z.

Pročitajte još:

Tko su najbogatije mlade zvijezde?

Lova do krova: holivudske face koje zarađuju najviše novaca!

Evo koliko su ove godine zaradili najpoznatiji YouTuberi

bogati plodonosni Najbogatiji forbes novac

Još vijesti