Slika nije pronađena

Dok su danas dostupni razni načini na koji se može očuvati i naglasiti ljepota, od toga da postoji mali milijun raznih krema i šminke, prije to nije bilo tako. U vrijeme kada nije postojao photoshop, morale su se snalaziti kako su god mogle.

Možda su neke radile stvari koje nam se čak i danas čine donekle prihvatljivima, kao na primjer korištenje smeđe maskare umjesto crne, postoje neke stvari koje su gotovo pa smiješne!

1. Marlene Dietrich

Poznata glumica je imala jedan poseban zahtjev prilikom svakog snimanja. Naime, inzistirala je da joj sve perike budu posute prahom od pravog zlata! Vjerovala je kako samo pravo zlato može dovoljno naglasiti sjaj njene kose!

2. Audrey Hepburn

Audrey, koja nam je uvijek odavala dojam skromnosti i jednostavnosti, u stvarnosti je i bila takva. Jedina čudna stvar koju je radila jest ta da je dopuštala samo jednom vizažistu da ju šminka, a i on je imao poseban trik. Svaku od njenih trepavica bi posebno razdvojio s iglom kako bi postigao njezin zaštitni look.

3. Fannie Ward

Zamisli da svakog dana naopačke visiš pola sata? E pa to je bio dio rutine ove zvijezde. Jednostavno bi se objesila na za noge i tako stajala pola sata. Ne znamo baš koliko je ovo uopće medicinski sigurno, ali svakako to nemoj pokušavati sama!


via GIPHY


4. Joan Crawford

Ako za prijašnji 'trik' nismo bili sigurni je li prihvatljiv, ovaj zasigurno nije! Naime, glumica poznata po svojim očima, svaki je dan prala oči s kiselinom! Njezin je savjet bio: 'namočite blazinice bornom kiselinom, stavite ih na oči i pustite si omiljenu glazbu'. Naš je savjet da to apsolutno ne radiš – možeš si ozbiljno oštetiti vid, ali i kožu!

5. Gloria Grahame

Velika usta su bila nešto što su ljudi željeli imati i prije Kylie Jenner, no nisu svi radili plastične operacije kako bi postigli taj look. Gloria bi si zato stavila papirnate maramice ispod gornje usne, kako bi joj usne djelovale veće. Ne djeluje nam baš praktično...

6. Marilyn Monroe

Sigurni smo da imaš jednu omiljenu nijansu ruža, jer svaka cura ju ima! Marilyn je doduše za svoju prepoznatljivu crvenu, morala pomiješati čak pet različitih ruževa i sjajila! To nam djeluje kao zaista puno posla, pogotovo kada ti se negdje užasno žuri... Tamne nijanse je stavljala na krajeve usni, a svijetle tonove na sredinu. Vrh usne bi dodatno naglasila s extra svijetlom bojom, a ostatak usni bi popunila s ostalim bojama koje su bile negdje između dva ekstrema.


via GIPHY


Što misliš o ovim trikovima? Bi li ti ikad probala nešto ovako?


Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Trikovi za lijepu kosu: 5 jednostavnih načina kako da tvoja masna kosa izgleda super

Koje su tajne dobrog izgleda manekenki? Posluži se njihovim trikovima i izgledaj top svaki dan!

PRECOOL Trikovi kako skinuti lak s noktiju kad nemaš acetona više?

ljepota zvijezde celebrity hollywood make up trikovi

Još vijesti