Slika nije pronađena

Bez obzira na to što svatko od nas mislio o koroni, postoji li ili ne, je li opasna ili ne, svi se možemo složiti da nam se život prilično promijenio od prošle godine kada se pojavila.

Nastava se prebacila na online, nema maturalnih putovanja niti putovanja općenito, nema maturalnih večeri, ne možemo van, svako malo ne možemo ni na kavu, maska je postala obavezna stvar bez koje ne izlazimo iz kuće, a mnogi ne mogu ni mjesecima vidjeti svoje obitelji, pogotovo stare bake i djedove koji su u domovima. I to su samo neke od promjena koje su nam se dogodile u posljednjih godinu dana. Svakoga je korona 'zakačila' na određeni način, a iako je to sve grozno, naučila nas je i neke životne lekcije. Ovo je 5 glavnih koje svi moramo zapamtiti i kada ovo ludilo prođe.

1.Kako provoditi vrijeme sami sa sobom

U tren oka su nestale brojne mogućnosti provođenja slobodnog vremena što nas je natjeralo da postanemo kreativni. Morali smo pronaći nešto za ispuniti slobodno vrijeme, a za neke je to bilo nešto zabavno poput slaganja puzzli, dok za druge učenje stranog jezika uz pomoć aplikacije. Nitko nije provodio toliko vremena sam i/ili sa svojima doma kao prošle godine kada se po prvi put sve zatvorilo. Dobro je i zdravo znati uživati u vlastitom društvu i znati si pronaći zanimaciju čak i kada nema nikoga drugoga na raspolaganju da se druži s tobom.

2.Ne šminkamo se i uređujemo za nikoga drugoga nego za sebe

Maske su najbolji dokaz da cure ne stavljaju ruž i šminku za druge, već za sebe. Iako se nije išlo nigdje, kako bi se osjećali koliko toliko normalnije, mnogi su se ujutro uređivali kao da idu u školu ili na predavanje iako su imali online nastavu i nisu ni trebali uključiti kameru. Spremanje, uređivanje i šminkanje je mali ritual koji je curama pomogao da se osjećaju bolje u ovim čudnim vremenima. To nam je svima pokazalo koliko je važno presvući pidžamu i staviti na sebe kul outfit, ne za druge, nego da se ti osjećaš bolje.

3.Cijeni male stvari u životu

Tek kada nešto više nemaš, shvatiš koliko ti nedostaje. Izaći iz kuće i otići u dućan bez maske ili samo otići u školu i vidjeti svoj razred - nestalo! Otići s ekipom na cugu, u kino ili McDonald's, proslaviti rođendan, otići u shopping, sve su to male beznačajne svakodnevne stvari koje nismo imali, niti nemamo još uvijek jednako kao i prije.

4.Provođenja vremena u prirodi nije tako loše

Jedan od rijetkih dopuštenih načina za družiti se je ostao odlazak u prirodu i odjednom su svi pohrlili u parkove, šume, na rijeke i jezera. I ispalo je da je priroda skroz super! Neki su sigurno i stvorili zdravu naviku za odlaženjem redovito u šetnju, uživanju u miru i zelenilu. Umjesto na Cvjetni na kavu, krenulo se na Jarun i u Maksimir. Puno bolja zamjena.

5.Škola stvarno može nedostajati

Tko bi rekao da ćeš jednog dana reći da ti nedostaje škola, ali online nastava bila je toliki fejl da je stvarno svima počela nedostajati prava škola. Loša organizacija i provođenje online nastave učenicima je samo otežalo život. Činilo se da je teško ustati rano ujutro i spremiti se za otići u školu, ali ispalo je da je puno teže kada ti škola dođe doma u sobu ili dnevni boravak putem računala.

Pogledajte još:

Popis knjiga koje trebaš pročitati u srednjoj, a koje nisu lektira: Ovih ćeš 5 obožavati!

Suptilni znakovi depresije: Ovih 9 nećeš primijetiti ili doživjeti ozbiljno, ali su znak za uzbunu

Sramotne stvari koje MORAMO prestati raditi na Instagramu: Ovih 5 su najgore!

pandemija korona. životne lekcije

Još vijesti