Slika nije pronađena
Jedino vrijeme kada možeš raditi što god želiš - čitati, gledati filmove, spavati, izlaziti, raditi, odmarati... Lista ide unedogled. To je jedino vrijeme u godini kada si sama biraš obaveze, i hoćeš li ih uopće imati!

Možda misliš da će ti ljeto biti super ako ga provedeš zatvorena u kući cijelo vrijeme, no mi vjerujemo da će ti ipak biti bolje ako se malo pokreneš. Ne znaš što raditi?

Donosimo ti deset stvari koje moraš napraviti ovog ljeta kako bi imala najbolje ljeto ikada!

1. Nađi ljetni posao
Dobra radna navika je nešto što uvijek dobro dođe. Sada napokon imaš dovoljno vremena da počneš raditi. Nemoj se zaposliti negdje gdje nećeš imati uopće vremena za sebe, ali neka obaveza će ti svakako koristiti. I samo se sjeti da ćeš na kraju ljeta imati svoj džeparac koji ćeš moći potrošiti na što god poželiš: nove tenisice, novi mobitel ili putovanje s frendicom!

2. Pročitaj barem tri knjige
Ljeto traje tri mjeseca, što znači da i kada bi pročitala samo jednu knjigu na mjesec, bila bi bogatija za tri knjige. Možeš sama odabrati što ćeš čitati, pa napokon ne moraš brinuti oko toga hoće li ti se knjiga svidjeti ili ne. Pronađi naslove koji te zanimaju i baci se na čitanje!

via GIPHY


3. Odmaraj i puni baterije
Ljeto je super vrijeme jer možeš sama odabrati sve obaveze kojih se želiš primiti, no pazi da se ne preopteretiš. I dok je super imati posao i stalno biti negdje, nemoj zaboraviti odmarati. Ljeto će začas proći, a onda opet kreće škola i vrijeme nespavanja i stalnog umora...

4. Druži se s ekipom
Sada kada nemate obaveza, lakše ćete se moći dogovoriti za sve avanture koje planirate. Nemojte dane provoditi za laptopom, već izađite van i stvarajte uspomene i priče koje ćete kasnije prepričavati i svojoj djeci i unucima...

5. Barem jednom dočekaj jutro
Ako si već dočekala jutro, onda znaš koliko je lijepo gledati Sunce kako izlazi te prirodu kako se budi. Sve je tako spokojno i uravnoteženo, da je jedan od najljepših osjećaja gledati sve to kako se događa. Barem jednom si priušti luksuz toga da probdiješ noć kako bi to gledala!

6. Gledaj suze Svetog Lovre
Svaki put kada vidimo zvijezdu padalicu, zaželimo želju. Nekad nam se ostvare, a nekada nažalost ne. Ipak, volimo zaželjeti želju, koliko god ona 'bedasta' bila. Suze Svetog Lovre su noć kada cijelo vrijeme pada zvijezde, što znači da možeš poželjeti sve što ti srce poželi! A da ne spominjemo koliko je lijep prizor...

via GIPHY


7. Odi na noćno kupanje
Noć čini sve zanimljivijim i uzbudljivijim, pa tako i običan odlazak na plažu postaje deset tisuća puta zanimljivijim kada se radi o noćnom kupanju. Izbjegavaj odlazak u duboku vodu, ali malo brčkanja u plićaku ne može nikome naškoditi. Samo pazi da obavezno imaš suhu robu u koju ćeš se presvući!

8. Napravi nešto što nikada nisi
Kada si posljednji put napravila nešto što nisi nikada? Bilo da se radi o odlasku na koncert izvođača kojeg nisi nikad čula ili tome da priznaš simpatiji da ti se sviđa - napravi nešto novo! Izađi iz svoje comfort zone i usudi se napraviti nešto što inače ne bi!

9. Zdravo se hrani
Nikada nije lakše zdravo se hraniti nego po ljeti, kada je sezona našeg omiljenog voća. Od jagoda i trešnji pa do lubenica i dinja - sve je fino, a i zdravo! Probaj preko ljeta paziti na to što jedeš. Sigurno nećeš požaliti, a kada vidiš rezultate kada obučeš kupaći, možda nastaviš sa zdravom prehranom i tijekom cijele godine!

via GIPHY

10. Uživaj!
Na kraju krajeva, ljeto je tvoje vrijeme! Nemoj spavati ako ne želiš, pjevaj do zore s frendicama, pogledaj sve filmove koje cijelu godinu nisi stizala, putuj koliko god stižeš - ukratko uživaj. Iskoristi do kraja sljedeća tri mjeseca i pobrini se da se u budućnosti rado sjećaš ovog ljeta!

Foto: Giphy/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:

Sunce, ljeto, plaža – kako ne završiti crvena kao rak?

Zvučat ćemo kao tvoja baka, ali – PAZI SE VRUĆINA! Evo kako preživjeti ljetne temperature

Gdje i kako ekipa ljetuje? Iz ankete smo saznali kamo odlaze vaši prijatelji kada škola završi!

Ljeto savjeti bucket list

Još vijesti