Slika nije pronađena

Njega kose, nova frizura, podebljavanje obrva, šminkanje- sve to radimo svakodnevno, a ponekad preskačemo važne beauty savjete.

Bez obzira na to šminkaš li se svaki dan ili make up koristiš samo u posebnim prigodama, vjerojatno imaš svoje beauty rituale. Kako god bilo, i sama znaš da je uvijek lakše napraviti nešto što inače radiš nego eksperimentirati s kosom ili šminkom taman pola sata prije izlaska iz kuće.

Lako ti može dosaditi ono što stalno radiš- nanošenje pudera, rumenila, sjenila, maskare...i tako svaki dan. Kada tvoji beauty rituali postanu jako dosadni tada se okrećeš internetu i tutorijalima?

Sada to više ne moraš raditi jer mi otkrivamo koje beauty savjete ne smiješ preskočiti:


Kovrčavu kosu ne treba često češljati

Ako imaš gustu i kovrčavu kosu najbolje bi bilo ne češljati ju jako često. Pri češljanju kovrča kosa može postati ispucana i oštećena. Najbolje bi bilo češljati kosu samo pri pranju kose, a valja ju oprati šamponom i regeneratorom koji je za valovitu i kovrčavu kosu.




Boju maskare prilagodi sebi

Iako je crna maskara već odavno zauzela svoje mjesto u beauty svijetu, ta nijansa nije za svaki tip puti. Ako netko ima svijetlu kožu, zelene oči i plave trepavice tada za tu osobu ne vrijedi da je crna maskara najbolja. Smeđa maskara je idealna za cure koje imaju svijetlu put, a smeđi eyeliner daje više neutralni `look`.



Volumen kosi može se dati načinom sušenja

Ovo je vrlo jednostavno jer volumen kose se može postići tako da se kosu suši fenom, ali od gore prema dolje. Odnosno, ovakav način sušenja znači da prvo sušimo `unutarnji` sloj kose.


Jednak eyeliner na oba oka? Evo kako!

Puno cura vodi borbu s eyelinerom i s tim da izgleda isto na oba oka. Bilo bi najbolje početi sa okom koje uvijek više zabrljamo. Kada počneš sa stranom koja ti manje leži tada možeš uskladiti izgled drugog oka. Ima smisla, zar ne?


Spužvicu namoči vodom  prije šminkanja

Uvijek je dobro imati spužvicu kojom nanosimo podlogu na lice. Kada spužvicu namočimo prije nanošenja podloge tada ona bolje obavi svoj posao, a i upije višak (u slučaju da postoji). Ako je spužvica malo namočena tada ćeš bolje nanijeti podlogu.


Piling usana napravi četkicom za zube

Zimi usne postanu više ispucale, oštećene i suhe. Takvo stanje usana rješava se pilingom usana koji se radi četkicom za zube. Prisloni četku na usne i lagano njome masiraj usne. Rezultate ćeš vidjeti odmah.



beauty beauty savjeti šminka Frizura

Još vijesti