Slika nije pronađena
U tijeku su sniženja i želiš obnoviti garderobu povoljnim krpicama. Kako bi zaista prošla što jeftinije, donosimo nekoliko savjeta kako pametno kupovati. 

Počela su sniženja i vrijeme je idealno za osvježiti ormar najnovijim trendi krpicama. Izlozi doslovce vrište SALE i pozivaju na trošenje. Iako se teško opireš tim pozivima, dobro promisli prije nego pohrliš u trgovine. Kako bi izbjegla nepotrebno trošenje love i gomilanje krpica koje nećeš nositi, donosimo nekoliko trikova za sve šopingoholičarke.

Napravi 'čistku' ormara
Važno pravilo prije odlaska u šoping je spremanje ormara. Sortiraj svoju odjeću u hrpice i procijeni koji odjevni predmet ti nedostaje. Sastavi popis najpotrebnijih krpica.

Ne kupuj prvi dan
Poznato je da postoji nekoliko krugova sniženja. Hrpa ljudi već u 1. krugu hrli u shopping centre i kopa po hrpicama. Iako gužva i kopanje po hrpama ima svoju čar, izbjegavaj takve dane! U toj gužvi i razbacanim hrpama nećeš u miru moći pogledati komade. Radije odaberi jedno mirnije dopodne kada je sve uredno složeno i uzmi si dovoljno vremena da obiđeš sve trgovine. Zapiši što ti se gdje svidjelo i pričekaj neko vrijeme da sniženja budu još veća. Vjerujemo kako ćeš svoju krpicu moći kupiti još povoljnije.

Promisli još jednom
Prvo pitanje koje si trebaš postaviti je: 'Treba li mi to uopće?' Niske cijene mogu ponekad pomutiti ženski mozak. Ako vidiš da su krpice snižene na 39 ili 49 kuna, ne stigneš se ni okrenuti već si u kabini s hrpom bespotrebnih komada. Promisli dobro što ti stvarno nedostaje u ormaru i koje ćeš komade sigurno nositi.

Psihologija
Ne bi vjerovala, ali i trgovine koriste psihologiju. Trgovci odnosno dekorateri izloga osmišljavaju raspored lutaka i odjevnu kombinaciju kako bi privukli što više kupaca. Postoji hrpa trikova kojima se služe kako bi potaknuli na što veću potrošnju. Jedan od primjera je veliki natpis, recimo, 49 kuna, a malim slovima piše od pri čemu je vrlo malo ili gotovo nimalo odjeće po toj cijeni.

Snižena odjeća
Na sniženjima nalazimo puno odjeće koja se s razlogom nije prodala. Većinom se radi o odjeći lošije kvalitete, velikim veličinama ili starijoj sezoni. Ovo nije pravilo, ali su šanse velike da ubereš nekvalitetniju stvarčicu. Kupci žive u tom uvjerenju da su jako dobro prošli na sniženju.

Povedi prijateljicu
Šoping s frendicom te može spasiti od nepotrebnog kupovanja i trošenja love. Ona će ti iskreno reći stoji li ti neka krpica ili ne. Iako je nešto u trendu, zašto bi bacala lovu na to ako ti ne stoji?

Lova
Jako je bitno s kojim budžetom raspolažeš. Najbolje je nositi gotovinu i to onoliko koliko smiješ potrošiti. Ako si ograničena s lovom, puno bolje ćeš s njom raspolagati i pametnije kupovati.


Uz krpice, sniženja su idealna za kupnju modnih dodataka, šalova, kapica, rukavica, marama, ukrasa za kosu. Podigni svoju kombinaciju zanimljivom maramom, otkačenim prstenom ili super ogrlicom.

I.Č./Izvor: Allwomenstalk.com

foto: Pinterest

Pročitajte još:

Kao s pariških ulica - kako jeftino do šik outfita?

Najpopularniji teen fashion blogovi

Glamurozni načini da dodate crvenu boju u svoj outfit

vodič snižene krpice šopingoholičarka savjeti Kako kupovati

Još vijesti