web shop poze

Iako nekada komad odjeće koji smo kupili preko neke internetske stranice izgleda kao onaj na slici, kada ga stavimo na sebe, to nema veze s onim kako je na modelu. To je zato jer se web shopovi nekada koriste trikovima da učine odjeću privlačnijom.

Njima je u interesu prodati ti odjeću. Nekada će biti fer i pokazati kako ona stvarno izgleda, ali nekada će nas i malo zavarati. Najčešći način kako to rade je poza u koju stavljaju modela koji reklamira tu odjeću, kao i kakve dodatke stave na tu fotku. Ovo su mali trikovi kojima se služe, a za koje trebaš znati. Po njima možeš odmah prepoznati da je neki komad odjeće sumnjiv, piše Bright Side. Jer da stoji toliko super ne bi model bio u nekoj čudnoj pozi ili prekrivao dio outfita s modnim dodacima. Fer je staviti barem jednu 'normalnu' fotku na kojoj se komad odjeće dobro vidi, neki poput Asosa, Zare ili About You to i rade, ali ima i nekih koji ne prikažu baš uvijek komad odjeće najbolje i namjerno zavaravaju kupce. Ovo su trikovi kojima odjeću koja ne stoji dobro prikazuju kao da je top. Kada ovo vidiš – ne kupuj!

1.Ima samo fotka te odjeće, ali ne i kako stoji na osobi

Nekada niti nema modela na fotki, već je samo odjevni komad na vješalici ili na nešto polegnut. Ovo viče 'oprez'. Nemaš pojma kako taj komad stoji i može te dočekati totalno razočarenje. Kada vidiš na modelu, jasno ti je kako stoji njoj i po tome možeš pretpostaviti kako će stajati tebi. Ovako ne možeš baš ništa pretpostaviti.

majca

Foto: Asos

2.Model stoji u nekoj neprirodnoj pozi

Bude slučajeva kada na jednoj fotki stoji u nekoj ludoj pozi, ali na drugoj u normalnoj – i tada je to u redu. Ono kada nije u redu je ako su sve fotke u čudnim pozama. Ovo se najčešće radi da se sakrije kako ta odjeća stvarno stoji. Ovako nam može izgledati super u toj pozi, ali kada ti dođe paket, to može biti nešto sasvim drugačije.

poza

Foto: Asos

3.Model ima drugačiji oblik tijela od tebe

Ovo čak niti nije zavaravanje od strane web shopa, ali je nešto na što trebaš paziti da se sama ne zezneš. Kada gledaš kako haljina ili majica stoje, imaj na umu koji je tvoj oblik tijela, a koji je od modela. I visina je tu bitna! Sve to prouči prije naručivanja.

poziranje

Foto: Asos

4.Dio outfita skriva rukom, jaknom, torbom ili nekim drugim dodatkom

Izgleda sumnjivo kada je neki bitan dio odjeće prekriven torbom ili rukom modela. Pogotovo ako pozira s rukama na bokovima. Ovo je najčešće način na koji se zavaravaju kupci da je komad odjeće uži nego što je ili da je strukiran, a zapravo nije.

outfit

Foto: Asos

5.Pozadina odvlači pažnju

Lako se u Photoshopu doda neka kul pozadina i odmah će cijela fotka izgledati bolje, a odjeća na modelu primamljivije. To je isto jedan od načina na koji se zavaravaju kupci. Pažnja će ti biti na cijeloj fotki, pogotovo ako je baš lijepa, i nećeš niti doživjeti taj komad kao da je slikan na osobi koja stoji pred bijelim zidom.

6.Fotka je odrezana i ne vidi se osoba od glave do pete

Možda joj je odrezana glava, možda noge ili čak u struku. Ovisno o tome što kupuješ, želiš vidjeti kako to stoji. Primjerice, ako se radi o suknji ili hlačama, očekujemo da će se vidjeti cijele noge.

badić

Foto: Asos

7.Komad odjeće koji ti se sviđa je dio super outfita

Ovo može biti i dobro i loše. Može ti dati ideju i pokazati ti kako to nešto nositi, što je super. Međutim, isto tako, to može biti i zato da ti se učini taj komad wow, ali zapravo imaš takvo mišljenje zato jer je u tom outfitu. Kada bi bio sam za sebe, to više ne bi izgledalo tako dobro.

Pogledajte još:

Kendall Jenner je nosila outfit koji će ovog proljeća svi kopirati [FOTO]

Manija za haljinom iz Zare – cure su poludjele za jednim novim modelom koji se pojavio u dućanima

Odjevni komadi koji ti trebaju u ormaru za proljeće

naručivanje shoppingiranje web shop fejl Online kupovina

Još vijesti