Slika nije pronađena
Marilyn Monroe je rekla 'Daj curi prave cipele i ona može osvojiti svijet' – ali nismo sigurni na koje je cipele mislila. Štikle su neudobne, ali seksi, naročito kad u njima znaš hodati. Znaš li?

Uvijek radimo prevelike korake, popiknemo se ili nagnemo unaprijed toliko da skoro hodamo četverenoške, a ponekad i izgubimo ravnotežu. Sve su to muke s kojima se cure koje nose štikle suočavaju, ali ne odustaju od nošenja najženstvenije obuće.



Prije svega, uvjeri se da ti cipele odgovaraju brojem i krojem.
Nikad se nećeš moći niti opustiti u premalim ili prevelikim štiklama, a kamoli djelovati seksi. Naš savjet je da ih prije nošenja na evente svakako malo nosiš po kući da se uvjeriš da ćeš izdržati cijelu noć i da se prilagode tvojoj nozi. A kad ih odlučiš nositi, pazi na sljedeće...

Dodiruj petom tlo, pa tek onda prstima – peta pa prsti.

Tako hodaš i u patikama i u svoj drugoj vrsti obuće – znamo da zvuči banalno i normano, ali često nam se dogodi da se ne oslanjamo na peticu, pa nas zanese prema naprijed. Ako ćeš hodati ovako, izgledat ćeš prirodnije.

Radi male korake i ne žuri.
Ne možeš hodati jednako brzo kao u patikama, ali možeš izgledati zamamno. Smanji korake u odnosu na uobičajen hod i slobodno malo 'mrdaj' bokovima kako bi održavala ravnotežu i plijenila muške poglede.

Nagni se lagano unatrag.
Ako požuriš u petama, zamjetit ćeš da će ti se i tijelo nagnuti prema naprijed. Pritom će patiti najviše tvoj vrat i izgledat ćeš nezgrapno. Umjesto da to radiš, pokušaj se lagano nagnuti unatrag jer ćeš time spriječiti naginjanje torza i izgledat ćeš samouvjereno.

Zamisli da hodaš po crti.
Probaj hodati po crti (slijepe) ulice i vidjet ćeš da ćeš automatski raditi sve gore nabrojano – tamo možeš uvježbati hod, a kad štikle obućeš na zabavu, podsjeti se tehnike.



Sve je uprizorio model, glumac, komičar – muškarac! Sinon Loresca obukao je kupaće gaće i štikle i prošetao već puno puta pred kamerama. Posljednji video objavio je danas, s pješčane plaže.



Ako može on, možeš i ti!

Foto: Pixabay/Facebook/Pinterest

M.Z.
Pročitajte još:

Krizma, maturalna ili izlazak – 5 cipela koje možeš obući, a da nisu štikle

Gnjavaža za stopala: zašto nije zdravo nositi štikle

Kako učiniti štikle udobnima

Štikle hodanje u štiklama ispravno hodati

Još vijesti