Slika nije pronađena

Ljeto je vrijeme kada se sve čini gotovo pa nestvarno. Od toga da svi odemo na more i družimo se većinu vremena s ekipom s kojom se inače ne čujemo ili ne vidimo, pa do toga da nema nikakvih obaveza, ljeto je zaista posebno vrijeme.Donosimo ti par savjeta kako da ti ovaj prijelaz bude što manje bolan!


Nažalost, uskoro se približava kraj i bit će vrijeme za povratak u grad, u školu i sve ostale obaveze koje nas čekaju kada dođemo doma. Zna biti teško priviknuti se na taj užurbani tempo, pogotovo ako si većinu vremena proveo/la odmarajući.

Uzmi si par slobodnih dana za prilagodbu

Vrlo često se odgađa do zadnjeg trenutka povratak u stvarnost, pa se svi vrate vikend prije prvog ponedjeljka u školi. To nije baš najpametnije, s obzirom na to da ti ipak treba nešto vremena da se odmoriš od puta (pogotovo ako putuješ nekoliko sati), pa dok se raspakiraš i podsjetiš na to kakav je ustvari život u gradu.

Nemoj odgađati sve za zadnji trenutak, već si uzmi par dana odmora i u gradu!


via GIPHY


Nemoj se odmah nakrcati obavezama

Čim se vratiš u grad, čeka te tisuću frendica s kojima se moraš vidjeti, pa kupovina stvari za školu, pa raspremanje, pa čišćenje, pa ovo, pa ono... Polako. Uzmi si par dana kada ćeš sve rješavati postepeno. Nemoj si odmah nakrcati raspored, zato što sigurno nećeš uspjeti sve preživjeti.

Bit će ti sve skupa previše i na kraju nećeš biti uopće odmoran/na kako bi trebao/la biti nakon praznika...Šteta!


Budi aktivan/na par dana i na odmoru

Bilo da se radi o kućanskim poslovima koje si cijelo ljeto uspješno izbjegavao/la, ili o zadaćama koje nisi niti pogledao/la, iskoristi ove zadnje dane na moru da napraviš stvari koje si planirao/la napraviti dok si na moru. Nemoj se vratiti u grad s tisuću zadataka koje si mogao/la riješiti još i na moru. Radije rješavaj stvari postepeno i polagano!


via GIPHY


Koliko ti treba da se navikneš na užurbani tempo nakon praznika?

Foto: Giphy/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:

Ljeto sa starcima - bye bye! Zbog ovoga bi odsad na more uvijek morala ići samo s frendicom

Netipična tinejdžerica jedva čeka da ljeti muze krave i vozi traktor – 'Volim taj mir, u gradu mi je previše bučno'

KVIZ: Koja ljetna aktivnost najviše odgovara tvojoj osobnosti?

Ljeto praznici Škola savjeti

Još vijesti