Slika nije pronađena

Većina ljudi se u životu susrela s fazom 'soliranja' – nekada je bila kratka, a nekada je potrajala i puno duže. U trenucima kada smo u bedu, čini nam se da su svi oko nas sretni i zaljubljeni, a mi se osjećamo kao crna ovca – no je li stvarnost zaista tako loša?

Odgovor je jednostavan: nije! Puno 'slobodnih' cura i dečki uživaju u svom single statusu i iskorištavaju svaku minutu svoje 'slobode'. Ako se osjećaš loše zbog toga što si sama (takav nas osjećaj zna 'puknuti' pogotovo u ovo blagdansko doba), a sve tvoje frendice su u vezama, vrijeme je da promijeniš način na koji razmišljaš.

#Nemoj se sramiti

Kada su sve tvoje prijateljice u vezi, a ti si sama, možda ćeš se upitati što ne valja s tobom i misliti da si ti 'kriva'. Istina je potpuno drugačije – biti solo nije stvar koje se trebamo sramiti. Kada nisi u vezi to može značiti da ju ne želiš, da nisi upoznala nikoga dovoljno zanimljivog ili si trenutno nesretno zaljubljena. U svakom slučaju nisi prva, a vjeruj ni zadnja koja se u nekom trenutku u životu našla okružena 'zauzetim' prijateljicama.#Povedi frendicu na zabavu


Ako te netko pozove na večeru ili zabavu gdje će biti sve sami parovi, povedi frendicu ako ti je bed ići sama. Imat ćeš društvo i nekoga za brbljanje, a nećeš se osjećati usamljeno. Osobi koja te pozove sigurno neće smetati ako povedeš dragu osobu za pratnju – bez obzira što nije riječ o dečku.

#Zbliži se sa solo frendicama

Možda ste bile najbolje i nerazdvojne prijateljice, ali ako je ona sada u vezi, neizbježno je da će se vaša druženja i susreti prorijediti. Vrijeme je da daš šansu nekim novim ljudima; pri tome nećeš odbaciti niti zaboraviti staru frendicu, ali u ovom trenutku života su vam se putovi malo razišli pa nema ništa loše u tome da se zbližiš s nekim tko 'brije' tvoj film.


#Budi iskrena sa svojim zauzetim frendicama

Ako te pozovu u kino, a ti znaš da će tamo biti svi parovi i osjećaš se nelagodno zbog toga, reci im iskreno kako se osjećaš. Ako su ti prave prijateljice shvatit će o čemu pričaš i neće te forsirati na stvari koje te ne vesele. Na kraju, nisu ni one oduvijek u vezi – sigurno se sjećaju kako je to biti solo.

#Upoznaj frendove prijateljičinog dečka

Ako je tvoja frendica zauzeta, velika je vjerojatnost da njen dečko ima hrpu prijatelja – što znači da bi ti mogla upoznati nekog zanimljivog. Čak i ako ti se nitko iz društva ne svidi, ne znači da ne možeš započeti lijepo novo prijateljstvo s interesantnom osobom.#Ne izbjegavaj posve svoje frendice

Iako je ok da ponekad odbiješ njihov poziv jer se osjećaš nelagodno, bilo bi ružno od tebe da ih posve prekrižiš. Ipak ste dijelile sve dobre i loše trenutke, a odbaciti pravo prijateljstvo samo zato jer ste u 'različitim životnim fazama' je pogrešno – poslije bi ti moglo biti žao.


#Nemoj misliti da je svima bolje nego tebi

Svi smo skloni vjerovati da je svima oko nas bolje nego nama samima – no to je posve pogrešno mišljenje. Riječ je o dojmu; čini ti se da su sretni, čini ti se da su zadovoljni i čini ti se da ima je lako. Ali što se zaista događa, znaju samo oni. Uvijek ima uspona i padova; kada smo u vezi ili kada soliramo.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Slatke muke: 8 stvari koje se uvijek dogode kada se dopisuješ sa simpatijom!

Nije ni njima lako: dečki drugačije doživljavaju dejtanje od djevojaka

Istina boli - situacije u kojima moraš biti potpuno iskrena s prijateljicom

solo veze prijateljice

Još vijesti