Slika nije pronađena

Odrastanje donosi brojne odgovornosti, a jedna od njih je samostalno pranje odjeće. Neki nauče prati u perilici prije, drugi kasnije- ali jedno je sigurno, taj zadatak čeka nas kad-tad.

Prije nego pobacamo rublje u perilicu, dobro je znati koje stvari mogu oštetiti našu odjeću. Mijenjanje boje, razvlačenje, skupljanje odjeće – sve su to problemi s kojima se možemo susresti.

Evo koje stvari uništavaju tvoju odjeću, a nisi znala:

Upotrebljavamo previše deterdženta

Mnogi misle da ako stave puno deterdženta u perilicu da će zbog toga odjeća biti čišća. Ako ste ikada nosili odjeću koja je oprana u puno deterdženta znate da je ova tvrdnja totalna glupost. Ne koristi previše deterdženta, pročitaj upute!

Što s trapericama?

Neki tvrde da traperice uopće nije potrebno prati nego da ih je dovoljno staviti u zamrzivač kako bi pustile miris, a samim time boja neće izblijedjeti niti će se trapke skupiti. No, treba biti realan- traperice definitivno treba prati. Kada ih peremo valjalo bi unutarnju stranu okrenuti prema van i osušiti na zraku.

Pranje grudnjaka u perilici? A-a!

Grudnjake ne peri u perilici! Operi grudnjak na ruke s tekućim deterdžentom i osuši ga na zraku. Ako pereš grudnjak u perilici brzo će se bretelice raširiti, a isto tako može se zapetljati s drugom odjećom i biti neupotrebljiv.Badić ne peri s ostalom odjećom

Baš kao i grudnjak, badić trebaš oprati na ruke, nikako zajedno s drugom odjećom. Ako ga pereš u perilici izgubit će svoj prvotni oblik i boje će izblijedjeti.


Za crnu odjeću trebaš brinuti više nego za onu u žarkim bojama

Vjerojatno svoju crnu odjeću zanemaruješ i više vodiš računa o šarenoj odjeći. Crnu odjeću trebaš prati deterdžentom za crnu odjeću i unutarnja strana mora biti okrenuta prema van pri pranju. Osuši je na zraku jer sušilica je brutalna prema tamnoj odjeći.

Krv s odjeće nećeš isprati toplom vodom

Budući da se curama može dogoditi da menga pobjegne na odjeću ili nešto slično, valja znati da se krv ne skida toplom vodom! Isključivo hladna voda će pomoći u otklanjanju krvi s odjeće.


Koristiš previše tople vode pri pranju

Topla voda se upotrebljava za teško zaprljanu odjeću. Hladna voda je dovoljna za jednostavna pranja. Donje rublje je posebno dobro prati u hladnoj vodi.

Izvor: gurl.com
I.P.

Pročitajte još:

Modne pogreške: odjeća koja će vas učiniti vizualno debljima
 
Super trik- kako ukloniti mrlje od dezića s odjeće?

Opet je počelo: djevojku potjerali s nastave zbog `neprimjerene odjeće`

odjeća uništavanje greške

Još vijesti