Slika nije pronađena

Ženske torbice su pravo i nepresušno vrelo svakojakih stvari. Nađe se tu svega, i što treba i što ne treba (često čak više onoga što ne treba) pa možemo nositi par kilograma na ramenu, a da toga nismo ni svjesne.

Stoga, ako baš moramo tolike stvari natrpati u svoju torbicu, onda ju je najbolje očistiti od svega onoga što nam ne treba, što spada u sferu otpada i što ne koristimo te zamijenimo nečim korisnim. Dakako, za šminku se pretpostavlja da je u ženskoj torbici, a saznajte što još trebate ubaciti unutra jer je sasvim sigurno da će vam kat – tad zatrebati.

Nešto slatko

Neka to bude nešto što se lako ne topi, najbolje kakvi bonbončići. Naime, svatko je iskusio kako je to kada mu padne šećer. Ruke se počnu tresti, srce manijakalno udarati, a neke hvata čak i vrtoglavica te nesvjestica. Posebno je to opasno  ako inače imate problema sa šećerom, odnosno ako ste dijabetičar, mada i zdrave osobe nisu pošteđene naglog pada šećera.


Higijenski ulošci i/ili tamponi

Ponekad nam se čini da smo dobro izbrojale dane, ali nas mjesečnica ipak zna iznenaditi. Kako ne bismo morale odmah trčati u trgovinu ili žicati uloške ili tampone od prijateljice ili kolegica iz razreda, najbolje je imati barem jedan u svojoj torbici.

Gel za ruke

Danas ga ima u svakoj drogeriji, a prodaje se u malim, praktičnim bočicama. Radi tako da se nanese na ruke i protrlja te nije potrebno dodatno prati ruke. S obzirom na to gdje sve u samo nekoliko sati prolazimo i što dotaknemo, definitivno je jedan ovakav gel must – have za svaku torbicu.

Ziherica

Ova vrsta igle može nam biti od velike pomoći u nizu situacija – primjerice ako nam pukne naramenica grudnjaka ili haljine, kad nam zašteka patentni zatvarač pa čak i kada imamo određenih problema s tenisicama. Stoga je jedna ziherica svakako potrebna u ženskoj torbici.


Olovka i blokić

Čini se kao da nitko nema olovke i papira kada se mora nešto važno zapisati. Ponekad je moguće neke sitnice zapisati i u mobitel, ali, složit ćete se, nema do dobrog starog papira. Osim toga, na mobitelu baterija može riknuti, a olovka može pisati i pisati mjesecima.

Ukosnice i gumice za kosu

Dugokose djevojke znaju da u tren oka kosa može postati smetnja i treba je ukrotiti. Upravo zbog toga dobro je u svojoj torbici imati gumicu i koju ukosnicu pa čak i rajf.


Tablete protiv bolova

PMS udara kad mu se najmanje nadamo, a jednako se može dogoditi i sa zuboboljom. Bol je neugodna i posebno joj se teško othrvati kada nismo kod kuće, kada jurimo kroz grad i obavljamo razne zadatke. Stoga tabletica protiv bolova može biti od velike pomoći.

Upaljač/šibice

Možda ćeš morati upaliti rođendanske svjećice ili malo podignuti atmosferu na koncertu. A ako i kojim slučajem završiš na nekom roštilju i trebaš zapaliti vatru, bit ćeš spremna!

Ogledalce

Osim što je dobro za popravljanje šminke, također je dobro i za pregled zubi nakon obroka s nogu.

Što ti sve nosiš u torbici?

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

torbica svaštara