Slika nije pronađena

Takvi dani traju čitavu vječnost, zato što se cijelo vrijeme ništa ne događa. Ne radiš ništa korisno, a niti nekorisno. Samo ležiš i razmišljaš o tome kako bi trebao/la nešto raditi, no nisi niti sam/a siguran/na što bi trebao/la raditi, kada ništa ne ide onako kako ti to planiraš?

Teško je pronaći motivaciju kada nema ničega što bi te trebalo potaknuti na to da se pomakneš, kada nema napretka s nijedne strane koji bi ti dao vjetar u leđa. Ipak, i tada je moguće pronaći motivaciju.
Evo nekoliko razloga koji će te pomaknuti s mjesta!
Sve je moguće

Vjerojatno si ovu rečenicu čuo/la milijun puta, no istina je da je zaista sve moguće. Ako danas kreneš, za manje od mjesec dana možeš imati koju god naviku poželiš - bilo da se radi o vježbanju, zdravoj prehrani ili nečemu desetom. Što god poželiš, sve je izvedivo. Bilo da se radi o učenju sviranja novog instrumenta, novom jeziku koji si uvijek želio/la govoriti ili neka deseta stvar o kojoj već dugo vremena sanjaš.

Ulovi se posla i uskoro ćeš vidjeti rezultate!


via GIPHY


Kreni danas

S dijetom se ne kreće sljedeći ponedjeljak, niti sljedeći tjedan. S dijetom se kreće danas. Isto kako s dijetom, sa svime što odlučiš, kreće se danas. Možda će ti danas biti teško, ali sutra će biti još teže.

Potrudi se da danas napraviš stvari na kojima će ti tvoj/a budući/a ti biti zahvalan/na. Vjeruj nam, nema boljeg osjećaja nego kada si sretan/na i ponosan/na na samog/u sebe!

Uvijek može bolje, ali uvijek može i gore

Koliko god ljudi često govorili da uvijek može bolje, istina je da uvijek može i gore. Sigurno misliš da je tebi najgore na svijetu, i sigurni smo da iz tvoje perspektive, tako i je, ali probaj se malo udaljiti. Sagledaj stvari s objektivnog stajališta. Je li zaista toliko loše da je tebi najgore?

Vjerojatno nije. Pronađi nešto dobro i pozitivno i ulovi se za to. Svima nam treba malo svijetla i sreće u životu!


via GIPHYFoto: Giphy/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:

Tvoja frendica je u depresiji? Evo kako joj možeš pomoći da opet bude 'ona stara'

'Divljala sam i plakala, a tijelo mi je trnulo' – što napraviti od depre nastane veći problem?

Bizarni potezi celebova – znate li što rade poznati dečki kada padnu u depru?

depra tuga motivacija

Još vijesti