Slika nije pronađena

Golišave fotke česta su pojava; viđamo ih na naslovnicama časopisa za odrasle i na internetu, po glazbenim spotovima, a sve više je `nudesa` koji iscure u javnost. Danas je najlakše okinuti fotku- od selfieja pa do golotinje, no ako ju šaljete nekome, morate biti spremni da će tu fotku možda vidjeti više ljudi.

Jennifer Lawrence, Rihanna, Scarlet Johansson- samo su neke od zvijezda čije su golišave fotke dospjele na internet. Jesu li to plasirale namjerno ili su fotke iscurile slučajno nikada nećemo saznati, ali jedno je sigurno- gole fotke sklizak su teren.

Sve više djevojaka šalje svoje gole fotke dečkima, prijateljima ili nepoznatim muškarcima na različitim stranicama u nadi da će tako zadobiti njihovu pozornost.

No prije nego pošalješ golišavu fotku, dobro razmisli – mnogo stvari može poći po zlu!

Možeš lako postati žrtva seksualnog uznemiravanja

Premda ovo na prvu zvuči nerealno i brutalno- istina je. Nikada ne znaš što je osobi u glavi kada primi tvoje gole fotke. Lako je moguće da prvo postaneš žrtva ucjene ako dečko ili stranac odluče da im nekoliko fotki nije dovoljno nego žele cijelu kolekciju. Ako mu odbiješ dalje slati `nudse`, dečko može zaprijetiti da će objaviti na internetu sve ono što si do tada poslala. Isto tako to se sve može naći na stranicama za dječju pornografiju. Ne želiš da ti se bilo što od toga dogodi!


Postoji web stranica na koju dečki mogu staviti privatne fotke koje su im cure poslale

Internetska stranica sextingpics.com je stranica na koju dečki mogu stavljati gole fotke koje su im cure poslale. Ako si poslala fotku strancu, dečku koji ti se sviđa ili svom dečku- te fotke su možda već online! Na stranici se fotke traže po području odakle su uploadane što znači da možeš iskočiti ljudima iz tvog grada koji posjećuju sextingpics.com.Društvene mreže

Koliko god fejs spajao ljude, jednako tako ih i razdvaja. Špijuniranje drugih, ružni komentari i ostale stvari koje donose društvene mreže mogu ozbiljno naštetiti ljudima. Ako pošalješ dečku svoje gole fotke, prekinete i posvađate se, on se naljuti i proslijedi tvoje gole fotke svojim i tvojim prijateljima preko inboxa, a sve sa svrhom da te osramoti. Osim toga- velika je vjerojatnost da te fotke pokaže ili proslijedi nekolicini svojih prijatelja čim ih pošalješ. Vjeruj nam, ne želiš da se tako nešto dogodi.


Izgubljen mobitel pun golih fotki može ti upropastiti život

Ako redovito šalješ svoje gole fotke dečku i ne brišeš ih, nego ih pohranjuješ u galeriju- to može biti pogubno ako izgubiš mobitel. Razmišljaš li o tome? Rijetko tko je ljubazan nalaznik mobitela koji neće pogledati fotke u mobitelu koji je našao, još gore- netko bi pogledao i poruke. Počni razmišljati o najgorim scenarijima koji ti se mogu dogoditi jer su mogući.


Gole fotografije neće pomoći u tvom budućem poslu

Ako netko tvoje fotke objavi na internetu to se može proširiti jako brzo. Može završiti na svim stranicama pa čak i u medijima. Zvuči nemoguće? O da, itekako je moguće. Trebaš razmisliti kako bi takva objava utjecala na tvoju buduću karijeru i zaposlenje. Takva situacija jedino ne bi naštetila modelima za Playboy ili Miley Cyrus, ali običnoj curi bi.Što bi rekla tvoja obitelj i prijatelji?

Osim što bi te bilo sram, jednostavno ne bi znala što da kažeš najbližim osobama. Vjerojatno bi ti roditelji pružili potporu i zajedno biste prebrodili tu neugodnu i potencijalno opasnu situaciju, ali razmisli koliki bi sram doživjela. Privatne stvari ipak trebaju ostati privatne.


Stara izreka kaže `bolje spriječiti nego liječiti`, stoga dobro razmisli trebaš li nekome slati gole fotke.

I.P.

Pročitajte još:

Zbog sexting istukao kćer- kako bi vaši roditelji reagirali?

Broj lajkova govori koliko si popularan- tinejdžerice stavljaju čak i gole fotke!

Ljepota u časopisima nije stvarna: evo kako izgledaju fotke prije retuširanja

nudes slanje golih fotki gole fotke golišave fotke

Još vijesti