Slika nije pronađena

Pisanje dnevnika osobna je i privatna stvar, nešto što možeš vidjeti samo ti i nešto što će ti zauvijek ostati kao uspomena na školske dane. Dnevnik ima mnogo dobrih strana i prednosti, zbog kojih bi i ti trebala voditi svoj. Evo i zašto...

Dnevnik možeš voditi na različite načine -  povremeno zapisivati važne životne događaje, svaki dan pisati o onome što ti se događa ili bilježiti svoje osjećaje kad ti za to dođe volja. Ti odlučuješ.

via GIPHY


Svi smo mi u svojim tinejdžerskim godinama pisali dnevnik, povjeravali mu sve svoje tajne, ljubavi, probleme i sve ostalo što nismo bili dovoljno hrabri reći svojim frendovima ili roditeljima. Ako ti još uvijek ne pišeš vlastiti dnevnik, možda ćemo te uvjeriti da napokon počneš.


1. Pisanje je dobro za tvoje mentalno zdravlje

Možda ovo nisi znala, ali redovito pisanje dobro je za tvoje zdravlje, pogotovo koncentraciju i bolje razmišljanje.

2. Vođenje dnevnika pomaže u tvojoj kreativnosti

Možda misliš da je vođenje dnevnika samo gubitak vremena, ali se jaaaako varaš. Pisanje dnevnika pomaže ti da razviješ svoju kreativnost. Da, vođenje dnevnika odlično je za tvoju maštovitost i u tebi budi pravu umjetnicu.

via GIPHY


3. Pisanje dnevnika popravlja raspoloženje

Vođenje dnevnika utječe na to kako se osjećaš, može poboljšati tvoje raspoloženje i tako ti pomoći da se osjećaš bolje. Kad imaš problem, dovoljno je da se povjeriš svom dnevniku i vjeruj nam da će ti odmah biti lakše.

Ako si osoba koja se teško otvara ili se možda samo nemaš kome povjeriti, vođenje dnevnika idealno je rješenje za tebe. Svoje emocije i misli možeš staviti na papir, a to ti može pomoći da se osjećaš bolje.

via GIPHY


4. Danas postoji hrpa lako dostupnih aplikacija i online mjesta gdje se možeš raspisati
Sad barem imaš veliki izbor, pogotovo jer postoji tehnologija pa tako običnu bilježnicu možeš zamijeniti laptopom. Osim na laptopu, danas dnevnik možeš voditi i na svom pametnom telefonu. Naime, postoje aplikacije posebno namijenjene pisanju bilješki, odnosno dnevnika. Možeš zapisivati svoje misli i u našoj rubrici BLOG. Tako ćeš biti sigurna da ih je netko pročitao.

Ako ipak više voliš 'staromodni' način pisanja dnevnika, svoje osjećaje i misli možeš zapisivati u bilježnicu ili notes.
Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Blog, dnevnik, priče: savjeti za svakog tinejdžera koji voli pisati

Tinejdžerica pronašla svoj dnevnik iz osnovne – i šokirala se onime što je pročitala

Pisati dnevnik - da ili ne?

savjeti dnevnik pisanje dnevnika

Još vijesti