Slika nije pronađena
Tipkaš tipkaš tipkaš...skrolaš skrolaš skrolaš...sve vidiš i sve znaš, ništa ti ne može promaknuti, a nije ni čudo kada se nikada ne odvajaš od svojeg mobitela. Svi koji te poznaju, znaju `mobitel joj je stalno u rukama´, a ova tvoja navika mamu dovodi do ludila.`Daj spusti više taj mobitel!´, jedna je od njezinih najčešćih rečenica.

Iako je ok biti informirana i stalno tipkati s frendovima, ovo su ipak situacije u kojima bi trebala odložiti mobitel. Bar na kratko.Za stolom
Vrijeme je večere i svi ste se napokon okupili oko stola. U pozadini čuješ mamu i tatu kako pričaju o nečemu i odjednom...svi su pogledi uprti u tebe. Nešto su te pitali, ali nisi doživjela/čula jer se upravo dopisuješ s BFF. Iako nisu zabavni kao tvoji frendovi, ponekad je ipak ok uključiti se i u priče koje ima tvoja obitelj. Možda ipak nisu toliko loši.Dok netko razgovara s tobom
Nema ništa nepristojnije nego kada nešto pričaš, ali vidiš da te druga osoba ne sluša jer `tipka´. Grrrrr...Nemoj biti jedna od onih koji na ovaj način pokazuju da im do bontona nije stalo.

Pod satom
Hrvatski, matematika, njemački...sve ti je dosadno i ne da ti se pratiti, no tipkanje po mobitelu nije najpametniji način za `prikratiti vrijeme´. Ako te profesorica ulovi – nadrapala si.


Kada iskušavaš nešto `novo´
Tvoj je razred napokon na izletu i sve ono što vidiš je prekrasno i nešto što nikada do sada nisi vidjela. Umjesto da za to vrijeme skrolaš po mobu, pokušaj doživjeti okolinu u kojoj se nalaziš. Ok, neka fotka mora `pasti´, ali nemoj pretjerati. Uživaj u trenutku s onim osobama koje su pored tebe.

Dok učiš
Napokon si odlučila zagrijati stolac i napisati sve zadaće, no nekim čudom – mobitel ti se opet našao u ruci. Još samo da pogledam ovo, pa ovo, pa ovo...ma evo 5 minuta i počinjem. Na ovaj način dekoncentriraš samu sebe.Kada je napokon vrijeme za spavanje
Legla si u 10, a preko mobitela pretraživala internet do pola 12? Nije ni čudo da mrziš jutarnji alarm. Daj mobitelu odmor, a odmori se i ti.

Dok hodaš ulicom
Tipkanje poruka u hodu je nešto za što smo svi krivi. Koliko puta ti se dogodilo da si se zabila u nekoga na semaforu ili za dlaku izbjegla `nesreću´? `Gledaj kuda hodaš´, je savjet koji ti mama daje stalo, a možda i ima pravo.Na dejtu
Ti i simpa sjedite jedno do drugog, svatko na svome mobitelu. Pomalo tužan prizor, zar ne? Umjesto tipkanja, postoji toliko toga što možete zajedno raditi – npr. ljubakati se (zvuči puno zanimljivije).

Jesi li i ti ovisna o mobitelu?


Loading...Foto: We heart It/ Giffy

S.T.R

Lokacija, godine, broj moba - Google zna sve o tebi, kako ga zaustaviti?

Važni događaji su sve bliže – ukrasi svoje stare štikle!

Uključiti `last seen´ili ne? Zašto smo zbog ove opcije lošije osobe

tipkanje mobitel

Još vijesti