Slika nije pronađena

Fashion pravila zapravo ne bi trebala ni postojati jer bismo trebali nositi ono što nam je udobno i u čemu se osjećamo lijepo.

Nažalost, mnogi se neće složiti s prethodnom tvrdnjom pa zato modna industrija nameće određena pravila poput oni da se točke i pruge nikako ne mogu uskladiti ili da je kombinacija više pastelnih boja loša.

Sve je to netko smislio pa ne mora značiti da je odmah točno, a ako si se oduvijek osjećala buntovno po tom pitanju sada ćeš saznati koja pravila trebaš prekršiti:

Crna odjeća je ono što sve čini vizualno tanjima

Ovo pravilo je istina u jednom dijelu, ali u drugom je totalna glupost. Nošenje crne odjeće nas zapravo može učiniti debljima jer nas ona na neki način `spljošti` i učini nas jednodimenzionalnima. Kako izgledamo noseći crno ovisi o našoj građi i debljini, a ne o boji.


Uvijek treba upariti grudnjak i gaćice

Rijetko kada ćemo upoznati curu koja to doista i radi, ali je ta ideja nekako zapisana u našim glavama da ćemo biti više seksi tako usklađene. Nema sumnje da je lijepo kupiti jednak par donjeg rublja za nazovimo ih `posebne prilike`, ali svaki dan usklađivati grudnjak i gaćice je suludo.


Jaka boja ruža za usne rezervirana je samo za noćne izlaske

Ovo pravilo je vrijedilo za prošla vremena, ali danas je skroz normalno da jaku boju ruža poput crvene ili roze nosimo tijekom dana. Za to možemo okriviti Kylie Jenner, ali zapravo je stvar u tome da se vremena mijenjaju i žene postaju sve otvorenije i hrabrije pa tako i s eksperimentiranjem s bojom na usnama.


Čarape i sandale ne idu zajedno

Ovo nikako ne ide zajedno ako se radi o njemačkom turistu koji ih pokušava isfurati iz nepoznatog razloga već godinama, ali dobro prolazi kada se radi o djevojkama i modi općenito. Tko još ne bi želio pokazati svoje slatke čarapice u sandalama?


Različiti uzorci su tu da se ne miješaju

Tko tvrdi da se različiti uzorci ne smiju miješati je sigurno žestoki zagovornik onog `pravila` da točkice i pruge nikada ne idu zajedno. No, srećom pa znamo da je moguće miješati različite uzorke, a cure koje furaju boho stil to totalno znaju.


Grudnjak ne smije viriti ispod odjeće

Nekada je bilo grozno kada bi nam netko vidio grudnjak kroz odjeću, a danas postoje majice koje su posebno napravljene baš tako da se on vidi. Još zanimljivije je to što se grudnjaci danas rade da budu takvi da ih se može pokazati.

Moda pravila modna pravila

Još vijesti