Slika nije pronađena

Nekada nismo sigurni što točno osjećamo. No, jedno je sigurno- uvijek znamo kada smo sretni. Naš osmijeh blista od uha do uha i unutarnje zadovoljstvo ništa drugo ne može nadmašiti. Kada smo sretni odmah smo i fizički ljepši. Postoji 10 pitanja koja će pokazati koliko si sretna.

Sreća je jedna od osnovnih emocija, a svima je u cilju biti sretan. Izreka kaže kako se sreću ne može kupiti novcem- što i sami znamo da je istina.

Kada se smijemo bez nekog posebnog razloga i kada zračimo unutarnju radost možemo reći da smo uistinu sretni. Svakog usrećuje nešto drugo, a ovih 10 pitanja pokazat će ti koliko si sretna:

Osjećaš li se sigurno u svom svakodnevnom životu?

Ako se osjećaš nesigurno tada nisi sretna. To znači da nemaš niti vremena niti prostora za stvaranje vlastite sreće.


Osjećaš li da imaš sve što ti je potrebno za sreću?

Imati sve ono što je potrebno za sreću nije isto kao i imati sve što želiš. Moguće je da želiš novu torbicu ili skupu šminku, ali ako već imaš torbicu i omiljeni ruž za usne- ti imaš sve što ti je potrebno.


Postoje li momenti kada gledaš svoj život u globalu, a ne točno trenutak u kojem se nalaziš?

Ako svoj život promatraš kao cjelinu tada ćeš shvatiti da si proživjela brojne lijepe trenutke koje trebaš cijeniti. Možda ti je današnji dan loš, ali cijeli tjedan je bio divan!


Pronađeš li često neko mirno mjesto kako bi uživala u trenucima samoće i razmišljanja?

Imati svoje sigurno i mirno mjesto je sasvim ok. Nažalost, današnja su vremena takva da živimo vrlo brzo i znamo zaboraviti na sebe. Tišina i samoća vrlo dobro dođu kako bi ponovno posložili misli i osjećaje.


Jesi li zadovoljna s džeparcem, ljubavnom vezom i sa uspjehom u školi?

Biti zadovoljna džeparcem ne znači to da ti roditelji daju tisućice za kavu ili izlazak. Isto tako biti zadovoljan vezom ne znači da je ta veza savršena, a uspjeh u školi ne znače same petice. Biti zadovoljan navedenim znači da su trenutno stvare na tim poljima dobro posložene, baš onako kako tebi odgovara.


Jesi li optimistična u vezi svog života?

Izgleda li tvoja budućnost dobro nakon što razmisliš o njoj točno u ovom momentu? Jesi li zbrojila više dobrih događaja u ovom mjesecu nego loših? Nadaš li se boljoj budućnosti? Ako je tako, možeš kročiti u budućnost razvučenog osmijeha.


Jesi li zahvalna zbog načina kako se tvoj život odvija?

Biti zahvalna može jednostavno značiti da kad se ujutro probudiš kažeš `hvala`za sve izazove i prilike koje ti dan pruža.Iskusiš li često mir u glavi?

Možeš li čuti o čemu razmišljaš bez dodatne buke u glavi? Osjećaš li snagu tišine? Miran um i mirno tijelo idu ruku pod ruku.Ocjenjuješ li svoj izgled kao iznadprosječan?

Ne moraš si dati savršenu ocjenu 10, ali ako si si dala i šesticu (ili iznad) to je dobro! Ako se uspoređuješ s drugima pobrini se za to da je to poštena usporedba. Netko tko ima 20 godina ne može se uspoređivati s nekim tko ima 16 ili netko od 16 se ne može uspoređivati s nekim tko ima 30 godina.


Osjećaš li se zadovoljno?

Biti zadovoljna znači da si opuštena u vezi s tim gdje se trenutno nalaziš i u kojem smjeru ide tvoj život. To zapravo znači da nemaš neku želju promijeniti neke stvari u životu jer si ok s tim.


I, jesi li sretna? Tvoj zaključak će ovisiti o tome koliko si puta rekla `da` na ova pitanja.Izvor: dummies.com

I.P.

Pročitajte još:

Jednostavni načini da budeš sretna svaki dan

KVIZ:Jesi li srećković od rođenja?

Jesi li rođen/a pod sretnom zvijezdom?

sreća jesi li sretna sretna

Još vijesti