Slika nije pronađena

Zima i od onih kojima je `vječito vruće` napravi zimogrozne i cvokotave osobe. Upravo zbog toga često se pitamo kako se najbolje utopliti kada nam je jako hladno.

Nekada nam ne može pomoći ni deka, ni poplun, a ni više slojeva odjeće - i dalje 'se smrzavamo' i ne možemo normalno funkcionirati.

Neki su samo `alergični` na zimu dok se drugi `navuku` hladnoće izvana i nakon toga se ne mogu utopliti. Zbog oštre zime valja znati trikove kako se ugrijati kada nam je jako hladno:


Prvo treba ugrijati sebe

Da nam ne bi stalno bilo hladno, dobro je na sebe `nabacati` još malo slojeva odjeće. Zapravo, to je puno bolja opcija od stalnog paljenja i pojačavanja grijanja. Isto tako, puno je lakše podići tjelesnu temperaturu nego sobnu, a i više je eko obući se nego trošiti grijanje.


Izmjenjivanje tople i hladne vode prilikom tuširanja pomaže

Tuširanje toplom vodom nas može odmah ugrijati, ali hladna voda iz tuša pomoći će nam poboljšati cirkulaciju između organa i kože. Osim toga, tuširanje u hladnijoj vodi povezano je sa snažnijim imunitetom.


Sve za preživljavanje zime drži u torbi

U torbici treba biti sve za preživljavanje zime poput dodatne kape, rukavica, labela, kreme za ruke, krznenih `slušalica` i sličnih stvari. Sve ono što nam može pomoći da se dodatno `ubundamo` treba svakako biti u torbi osim ako to sve već ne nosimo na sebi.Zapešće treba staviti pod toplu vodu

Zapešće ruke bi valjalo staviti pod toplu vodu kako bi se ugrijali. Najbolje se ugrijati tako što će toplina kroz vene u zapešću dopustiti toplini da putuje cijelim tijelom. Ova metoda omogućit će da nam bude toplo kroz nekoliko minuta.Varanje vlastitog mozga je dobra metoda zagrijavanja

Kada nam je jako hladno trebali bi razmišljati o nečem toplom, primjerice o čaju ili o tome kako se ljeti sunčamo u badiću na +30 stupnjeva. Ovo je zapravo vrlo dobra metoda, ali za nju treba vježbe jer varanjem vlastitog mozga možemo se ugrijati za nekoliko trenutaka.


Sušilo za kosu u borbi protiv hladnoće

Ako se baš nikako ne možemo ugrijati nakon što smo došli iz škole uvijek može poslužiti sušilo za kosu. Sušilom možemo prijeći preko cijelog tijela i u minuti se ugrijati, a isto tako ako nam je hladno za noge i ne možemo s ledenim stopalima otići u krevet- sušilo će pomoći!


Podebljaj slojeve posteljine kojom se pokrivaš noću

Iako se ovo čini kao nešto intuitivno i nešto što znamo, ipak postoji poredak kojim trebaju ići deka, poplun i ostala pokrivala s kreveta kako bi nam bilo što toplije. Mekana dekica treba biti što bliže koži, a veće deke trebaju biti na vrhu svega kako bi održavali temperaturu. Ako nam je jako hladno, ne trebamo krevet skroz nasloniti na zid nego ga malo odmaknuti jer ćemo se tako manje smrzavati.

hladno kako se ugrijati zimi hladnoća zima