Slika nije pronađena

Instagram modeli su svuda oko nas i izazivaju blago nezadovoljstvo u nama jer se onda pitamo 'zašto mi ne izgledamo tako savršeno' i 'hoće li mene uopće netko zamijetiti u gomili zgodnijih cura'. Zbog nekoliko kilograma viška se bediramo mjesecima jer ćemo se uskoro morati svući u badiće i ne možemo uvijek slijediti modne trendove jer bi na nama tanga traperice izgledale otprilike kao da je slon obukao baletne papučice...

Sigurno sad već kužite o čemu pričamo i sigurno ste se barem jednom bedirale zbog izgleda svojeg tijela. Reći ćemo vam nešto ste vjerojatno već čule (ali toga nikad dovoljno) – dosta s tim! Najbolje ste upravo takve kakve jeste i prestanite razbijati glavu s glupostima.


via GIPHY


Oko ovih stvari jednostavno prestanite brinuti...

1. Možete li odjenuti nešto usko, što biste žarko htjele, ako nemate savršenu liniju? Naravno da možete – nemojte se obazirati na modne trendove, modna pravila i dežurne kritičare. Nosite ono što vam se sviđa i u čemu se osjećate dobro.

2. Misliti da neke vježbe ne možete izvesti – sve je u vašoj (i našoj) glavi! Sami si namećemo ograničenja, a ustvari svi sve možemo s manje ili više uloženog truda. Motivacija čini čuda, a i tvoje tijelo je čudo samo po sebi, vjeruj nam.


3. Da morate nešto promijeniti na svojem tijelu – ne, ne morate! Ne morate se depilirati, ne morate se sređivati, ići na plastične operacije. Različitosti su lijepe i normalne, zašto bismo svi morali izgledati kao npr. Kim K.? Profuraj ono što imaš – sebe i upravo takva možeš zablistati!

4. Da ste preniske ili previsoke – zašto brinuti oko nečega na što ne možemo utjecati? Na visinu utječe genetika i ne možemo ništa napraviti kako bismo postali viši ili niži. Uostalom, oni koji su full visoki, sigurno bi rado bili niži – u ljudskoj prirodi je nezadovoljstvo. Radije prihvati samu sebe.


5. Da ste predebele ili premršave – svaka rupa nađe svoju zakrpu (okej, možda smo to mogli i ljepše reći, ali poantu sigurno kužite). Pojavit će se netko kome ćeš biti savršena upravo takva kakva jesi. 90-60-90 je neki generalni ideal, ali ljepota je u očima promatrača. Čemu brinuti?

6. Da ste daleko od Instagram ljepotica – i to smo već spomenuli, ali ajmo malo objasniti... Instagram ljepota je umjetna i nerealna – na društvenim mrežama svi fejkaju. Više o tome pročitajte ovdje.7. Da zbog svojeg izgleda ne možete nositi bikini – imamo dobru vijest za tebe – u modi su jednodijelni badići. Za vas smo ovdje izdvojili najbolje ovogodišnje. I znaš što? Ne moraš nositi ni jednodijelni – slobodno obuci dvodijelni ako se u njemu bolje osjećaš. Opusti se, naoružaj samopouzdanjem i zapamti – najljepša si!

Foto: Instagram/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

Savjeti koji pomažu – prestani se bedirati zbog skidanja u kupaći kostim

Godinama si single i to te brine? Nemoj se bedirati jer si ustvari savršen 'ulov'!

Nemoj se bedirati - istraživanja su dokazala da su puniji ljudi sretniji od mršavih

ljepota bediranje instagram

Još vijesti