Slika nije pronađena

Nakon niza godina moljakanja, konačno dođe dan kada nas roditelji puste same na ljetovanje s društvom. Čim su oni kažu `da` uzbuđenje raste, a mi znamo da će to biti najbolji odmor ikad.

No, ipak postoje stvari na koje treba obratiti pažnju kada se prvi put ide na more s prijateljicama. Mnogi podcjenjuju moć dobrog planiranja (osobito ljeti), a ne shvaćaju da se zamka svađe s prijateljima na odmoru krije upravo u tome. Primjerice, uvijek je dobro napraviti raspored tko kuha koji dan, a to je samo sitnica u moru njih oko koje netko može planuti.

Pripremi kofer, badić, ručnik i savjete za prvo ljetovanje s prijateljicama jer sigurno će ti trebati:

Prije samog odmora treba obaviti kvalitetan razgovor

Iako se sve osjećate uzbuđeno zbog samostalnog odlaska na more, prije tog odmora biste trebale obaviti ozbiljan i kvalitetan razgovor. Radi se o tome da trebate raščistiti neke stvari te ih odmah reći kako kasnije ne bi došlo do nesporazuma. Ako je neka od vas ne smije ići na jako sunce zbog kože, tada to treba reći kako biste na plažu išle malo kasnije i ne po najvećem suncu ili samo ona neće ići tada ili će netko biti s njom u sobi dok se sunce malo ne zađe. Osim toga, trebate dobro jasno reći koja je vizija odmora svake ponaosob. Možda je neka od vas to zamišljala kao tulumarenje od jutra do mraka, a druga kao čisti odmor za dušu i tijelo, a treća možda želi isprobati sve vodene atrakcije – od vožnje skuterom pa do padobrana. Važno je da razgovarate, a osobito o budžetu, što je sljedeća točka.


Odmah raspravite što s budžetom

Za početak valja razgovarati o novcima i vidjeti kakve ste s budžetom. Najbolji savjet bi bio da na početku odmora svaka od vas da od 100 do 200 kuna u zajedničku kasicu. Od toga možete kupovati stvari koje vam svima trebaju poput vode, hrane, kave u kafiću i drugih stvari. S budžetom ne bi trebalo doći do svađe, a naravno, svaka zasebno ima svoj džeparac te si plaća ono što želi – od `tetoviranja` kanom pa do vožnje pedalinom.


Napravite raspored kuhanja

Vjerovali ili ne i na odmoru treba jesti, a baš kao i inače, ne preporučuju se bureci i piroške kao ručak i večera svaki dan. Bilo bi dobro da kuhate barem nekoliko dana jer to će vas izaći jeftinije, ali bude i ukusnije. Osim toga, kuhanje je zabavno pa dok se izležavate u sobi s ventilatorom, a vani je pakao, možete vježbati svoje kuharske sposobnosti. Raspored trebate napraviti zato što nije u redu da samo jedna ili dvije osobe stalno kuhaju, a druge ne.



Pripremi se na potencijalne svađe

Ovaj savjet će sigurno ubiti svako uzbuđenje u nekome tko prvi put ljetuje s prijateljicama, ali istina je – svađe su vrlo vjerojatne. Nije bitno ideš li s još dvije prijateljice ili tri, eventualna svađa će stalno stajati u zraku i to zato što ste sve različite, do sada sigurno niste toliko vremena provele zajedno, a i neka će sigurno pokazati neke svoje osobine koje drugima neće sjesti. Primjerice, jedna od prijateljica može otkriti svoje drugo lice i tek na odmoru možeš shvatiti koliko zapravo kuka i s tim zamara. Dok netko drugi može otkriti da je škrt, što mnogima uglavnom nije simpatično.


Kompromis je važan

Glavni moto zajedničkih ljetovanja s prijateljima bi trebao biti `Kompromis, kompromis i samo kompromis`. Istina je, bez kompromisa nema pomaka, a na tonu kompromisa treba se naviknuti na zajedničkom odmoru. Uvijek neka od vas neće htjeti ići van dok će druga skroz htjeti partijati ili će neka htjeti piti koktele u koktel baru, a druga samo se kupati i sunčati. Zapamti, bitno je da balansirate i da na kraju svi budu sretni. Jedan dan možete piti koktelčiće, drugi ići van, treći samo se kupati i drugo.


Za vrijeme noćnog izlaska pazite jedna na drugu

Ljeto nas često zna `opiti` i ponijeti te jedva čekamo da nogom kročimo na najbolji `beach party`, ali velike se opasnosti kriju u izlascima van na ljetovanju. Nažalost, postoje svakakvi ljudi koji žele nauditi drugim ljudima, a osobito mlade cure koje su same na odmoru se trebaju posebno čuvati. Upravo zato trebate paziti jedna na drugu za vrijeme noćnog izlaska i stalno biti u grupi. Ako smatraš da je neki Nijemac kojeg je tvoja prijateljica upoznala u noćnom klubu skroz sumnjiv tip odmah reagiraj i upozori ju na to.






More ljetovanje s prijateljicama Odmor ljetovanje

Još vijesti