Slika nije pronađena

Između osnovne i srednje škole većina djevojaka prolazi kroz proces rasta. Ta razdoblja brze promjene visine mogu zahtijevati mnogo prilagodbe, bilo da se onako nezgodno treba saginjati kako bi se razgovarali s nekim ili stalno stajanje na prstima kako bi nešto dosegnuli.

Kad ste drugačije visine od svih vaših prijatelja, to može biti posebno frustrirajuće. Iako je lako osjećati se kao da ne pripadate, nema potrebe za brigom. Evo nekoliko načina kako se naučiti prihvatiti svoju visinu kolika god ona bila:

1. Zapamtite da svi rastu različitom brzinom

Samo zato što ste sada niži ili viši od ostalih prijatelja, to ne znači da će stvari ostati iste. Za nekoliko godina, situacija bi mogla biti potpuna suprotnost ili bi se barem mogla izjednačiti. Ne brinite se zbog toga.

via GIPHY


2. Zapišite sve nevjerojatne stvari o svojoj visini

Ponekad jednostavno ne vidite koliko nešto može biti super i odlično jer su svi skloni tome da se fokusiraju na ono što je negativno. Ako zapišete svoje misli na papir to može biti iznenađujuće korisno. Kad prvi put počnete pisati, možda će biti teško pronaći neće 'pozitivne' stvari. Međutim, kad počnete s brainstormingom, bit će vam mnogo lakše vidjeti prednosti svoje visine.

via GIPHY


3. Znajte da se svi oko vas osjećaju neugodno
Pitajte bilo koga tko je završio srednju školu – osnovnoškolski i srednjoškolski dani su univerzalno 'awkward'. Kad se popikavate o vlastite noge ili ne možete doći do knjige na visokoj polici, možete se osjećati kao da ste najšlampavija osoba na svijetu. Međutim, vaši se prijatelji, vršnjaci osjećaju isto – to je utješno, zar ne?

via GIPHY


4. Biti različit je dobra stvar

Raznolikost je nešto što treba prihvatiti u svim njenimm oblicima. Vaše razlike čine svijet tako lijepim i zanimljivim mjestom. Vaša visina je samo još jedna osobina koja vas čini jedinstvenima. Nije bitno ako ste niski, visoki ili negdje u sredini. Umjesto da se brinete vezano uz svoju visinu, naglasite i prihvatite svoju individualnost.

Foto: Giphy/ Profimedia

M.S.K.

Pogledajte još:

Želiš imati zdravu kožu lica? Ovo su beauty pravila kojih bi se svaka cura trebala pridržavati

Na to ziher ne bi ni pomislila – neposredno prije ovih 12 radnji nije dobro uklanjati dlačice

Želiš se riješiti masnih naslaga? Postoji čak 10 vrsta voća koje možeš jesti i mršavjeti

Niška prihvati svoju visinu visoka ?