Slika nije pronađena

Ok, stalno sanjaš taj neki san. Bježiš od ogromnog psa, Harry Styles se potuče s Justinom samo da ti pomogne i spasi te i zatim završiš na partyju s Taylor Swift, Selenom i profačem iz matiše. Wtf?!

Možda nemamo odgovor na taaaakav san, ali najčešće sve stvari koje ti se vrte po mozgu dok spavaš imaju značenje i s razlogom ih sanjaš. Ako je vjerovati doktorici Martini Kocian, snovi su u direktnoj vezi s našim stvarnim, budnim životima, a moguće je i da nam na taj način podsvjest šalje poruke.

Evo što znače neki od najčešćih snova koje sanjamo:

Spetljaš se sa nekom zvijezdom, poznatom osobom i sl.

Ovakav san predstavlja neku kvalitetu ili karakternu crtu koju cijeniš kod svoje simpe i koju bi željela preuzeti na sebe. Ako misliš da je tvoj omiljeni pjevač karizmatičan i seksi – možda bi i ti željela biti takva u stvarnom životu. Nažalost, ovo ne znači da ćeš se udati za Harryja. Znamo, ne volimo ni mi nositi tužne vijesti.

Prekidaš sa svojim dečkom

 

Ne brini, nema to veze sa tvojim snovima o najdražem pjevaču! Imate li trenutno nekoh problema u vezi? Ovakvi snovi najčešće upućuju na to da se ne osjećaš sigurno u toj vezi. Sama ćeš morati doći do odgovora na pitanje zašto.

Ispadanje kose ili zuba

Snovi u kojima ti ispadaju zubi ili kosa predstavljaju tjeskobu vezanu uz strah od promjene koja ti se trenutno događa u životu. Ispadanje kose simbolizira gubitak samopouzdanja.

Netko te progoni

Ovo je povezano s tvojim mehanizmom rješavanja stresa, straha, izazova pa čak i različitih dijelova tvoje osobnosti. Uglavnom, zapitaj se od čega bježiš i što izbjegavaš u svom svakodnevnom životu?

Letiš

Ovo je pozitivan znak koji predstavlja sreću, slobodu i osjećaj da se nalaziš na vrhu svijeta. Tooo!

Trudna si

Bez brige, ovo ne mora značiti da si zbilja trudna! Ovakvi snovi najčešće simboliziraju novi početak u tvom životu. Sudjeluješ li u nekom novom projektu? Je li ti se nedavno pružila neka nova mogućnost? Jesi li ušla u novu vezu? Možda razvijaš neku novu ideju u svom životu. Uglavnom, ne shvaćaj snove doslovno – trudnoća je samo simbol nečeg novog u tvojem životu.

Novac

 

Snovi u kojima trošiš, nalaziš ili općenito vidiš novac znače da si našla nešto vrijedno u svom životu, nešto poput odlične prilike, poklona ili sakrivenog talenta za koji nisi ni znala da ga imaš.

Smrt, umiranje

 

U snovima je smrt pozitivna stvar! Također ukazuje na neku promjenu i završetak nečega u tvom budnom životu – možda veze ili neke navike koja ti više ne odgovara?

Padanje s visine

 

Ako često sanjaš da padaš, razmisli osjećaš li tjeskobu u stvarnom životu i zapitaj se osjećaš li možda da nad nečime u svom životu gubiš kontrolu. Možda je sve što ti treba nečija podrška da opet staneš na svoje noge i osjetiš se stabilno i sigurno.

Golotinja

 

Nema goreg sna od onog da si gola u javnosti! Iako su jako neugodni dok ih sanjaš, ovakvi snovi ukazuju samo na to da se osjećaš ranjivo i izloženo u stvarnom životu i da ti nije lako ljudima pokazati svoje pravo lice i ‘ogoliti se’ pred drugima.


Paraliziranost, ne možeš se pomaknuti

 

Slično kao i s ostalim snovima, ovaj također treba shvatiti u prenesenom značenju. Osjećaj da se ne možeš pomaknuti dolazi iz stvarnog, budnog života u kojem se osjećaš sputano, stisnuto i ograničeno. To se onda prenosi i na tvoje snove.

Automobili, autobusi, prijevozna sredstva

 

Način na koji putuješ u snovima predstavlja način na koji se probijaš u stvarnom životu – putuješ li kroz život glatko ili neudobno? Imaš li kontrolu nad svime što ti se događa ili imaš osjećaj kao da nemožeš upravljati tim automobilom? Dobro razmisli što to znači i na čemu bi trebala poraditi.

Voda

 

Voda predstavlja tvoje trenutno emocionalno stanje. Pokušaj se prisjetiti nekih karakteristika vode koju vidiš u snovima – je li bistra ili mutna? Mirna ili uzburkana? Sada to prenesi na svoju vezu u kojoj si trenutno. Ima li smisla?

Sanjaš li i ti snove koji se ponavljaju?

L.B./izvor: Girlfriend

foto: Shutterstock, Pinterest


Pročitaj još...

...5 činjenica o snovima koje niste znali...

...Snovi, strah, život...

...Najčešći snovi i što zapravo znače...

snovi celebrity Trudnoća Stvarni život