Slika nije pronađena

Kako znati koja ti točno veličina košarica treba, koja veličina grudnjaka ili kako namjestiti naramenice da budu savršene dužine?

Žena koja je već godinama glavna u sektoru određivanja veličina velikog brenda Marks & Spencer, Julia Mercer, otkrila je nekoliko trikova kod kupovanja grudnjaka i pronalaženja prave veličine koje svaka djevojka treba znati. Pronaći pravu veličinu grudnjaka je za mnoge noćna mora jer nikako uspjeti u tome, ali uz ove savjete, to više neće biti problem. Ovo je njenih nekoliko glavnih savjeta koje smatra da svatko treba znati.


via GIPHY


Osnova dobrog grudnjaka je pronalaženje prave veličine

Prije nego i kreneš u određivanje toga koja ti veličina košarica treba (A, B, C, D), trebaš pronaći osnovnu veličinu grudnjaka koja se određuje brojevima (70, 75, 80...).  Ako nisi sigurna koja je tvoja osnovna veličina grudnjaka, a već si u dućanu, možeš jednostavno provjeriti je li ti grudnjak dobar. Jesi li odabrala pravu veličinu otkrit će ti pasica grudnjaka. Iako su žene nekada u iskušenju da kupe grudnjak koji im neće prečvrsto stajati, ukoliko kupiš opušteniji, to znači i da ti on neće držati grudi dovoljno čvrsto. Je li dovoljno čvrst provjeri tako da kada ga odjeneš, povučeš pasicu na leđima 4-5 centimetara – ako ga možeš povući i više od toga, prevelik je, a ako ni malo – premali je. Tako je jednostavno.


via GIPHY


Zamke grudnjaka sa žicama

Grudnjaci sa žicama su sve manje popularni. Udobniji su sportski, bralette i razne druge varijante bez žice, no ukoliko si baš želiš kupiti onaj sa žicom, moraš provjeriti prije kupovine je li žica na pravom mjestu. Pogledaj kako stoje žice na sredini grudnjaka, one bi tu uvijek trebale gledati 'prema natrag' – ako strše prema naprijed i nisu uz tijelo, to je znak da ti je grudnjak ili prevelik ili loše kvalitete.


Veličina košarica i 'izlijevanje' grudi

Košarice bi uvijek trebale u potpunosti pokrivati grudi, bez da se one 'izlijevaju' s bilo koje strane. Najveća greška koju mnogi previde je da se ne zamaraju time kako im grudnjak stoji na predjelu ispod ruke. Ako ti se na ovom dijelu grudi 'izlijevaju', potreban ti je grudnjak s malo većim košaricama.


via GIPHY


Koristi 'pravilo dva prsta' za namjestiti naramenice

Kada pronađeš savršenu veličinu, još jedna bitna stvar koju treba znati namjestiti kako bi ti grudnjak savršeno stajao su naramenice. Kada kupiš grudnjak i kreneš ga nositi, naramenice mogu biti prečvrsto ili prelabavo namještene, a postoji 'pravilo dva prsta' koje će ti pomoći da ih namjestiš baš na onu dužinu koja ti je potrebna. To pravilo nalaže da bi trebala moći staviti samo dva prsta ispod naramenice na ramenu – ni više, ni manje. Imaj na umu da je funkcija naramenica da drže košarice na mjestu, a ne da pružaju dodatnu podršku grudima.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Nemoj paničariti, ali cijeli život na pogrešan način nosiš grudnjak! Konačno otkrij što je ispravno

Kupovina grudnjaka za cure s malim grudima ne treba biti noćna mora – uz ove savjete pronaći ćeš savršen za sebe

Ljudi su podijeljeni u mišljenjima i rasprava se zahuktava – koji je 'pravilan' način za odjenuti grudnjak?

Djevojke savršena veličina veličina Grudnjak naramenice košarice

Još vijesti