Slika nije pronađena

Pronalaženje 'pravog' grudnjaka ponekad zna biti prava gnjavaža – tko se ne bi izgubio među svim tim brojevima i slovima?

Nekada je prevelik, a nekada 'kipi', ponekad nas naramenice stežu, a nekada 'padaju' same od sebe. Kako onda pronaći odgovarajuću veličinu? Evo o čemu trebate voditi računa!

#Moraš imati više od jednog grudnjaka

Osim činjenice da ne paše svaki ispod svake majice (pogotovo ako je od 'prozirnijih' materijala), važno je da imaš barem 3-4 grudnjaka kako bi ih mogla kombinirati. Ako nosiš stalno isti grudnjak, velike su šanse da će se vrlo brzo istrošiti i uništiti.

#Veličina tvojih grudnjaka će varirati

Osim što tijekom puberteta rastu, veliku razliku igra koja kila gore-dolje. Nemoj misliti da će ti isti grudnjak nužno odgovarati sa 17 i s 23 godine.

#Grudnjak nosi s opuštenijim naramenicama

Ako se vremenom razvuče, uvijek ćeš moći pritegnuti naramenice. U početku ga nosi sa što opuštenijim naramenicama.

#Kada podižeš ruke, grudnjak se ne bi trebao pomicati

Probaj podignuti ruke – je li grudnjak na svojem mjestu? Ako nije, vjerojatno ti veličina ne odgovara (izglednije je da je premalen).

#Središte grudnjaka mora prianjati uz kožu

Središnji dio grudnjaka (onaj između košarica) treba 'ležati' uz tvoju prsnu kost. Ako to nije slučaj, pokušaj s većom veličinom.

#Košarice ne smiju biti naborane

Košarice grudnjaka moraju savršeno prianjati uz tvoje grudi; ako dolazi do gužvanja materijala ili 'praznog prostora', isprobaj manju veličinu grudnjaka.

#Ne smije biti crvenih tragova na koži

Ako na ramenima ili leđima imaš crvene tragove od naramenica, stražnji dio grudnjaka na kojem je kopčica je prevelik. Bez obzira koliko velike grudi imaš, s odgovarajućom veličinom nema tragova.


#Ako naramenice padaju, grudnjak je prevelik

Možda se ne radi o veličini košarice, ali stražnji dio na kojem se nalazi kopča nije odgovarajuće veličine to jest grudnjak je prevelik.

#Nema 'prelijevanja'

Kada nosiš veličinu koja ti odgovara, nema viškova koji 'kipe' iz grudnjaka. Ako ti se grudi prelijevaju iz košarica s gornje ili bočne strane, moraš odabrati veću košaricu.


#Grudnjak na sredini leđa

Pogledaj u ogledalo: nalazi li se stražnji dio tvog grudnjaka na sredini leđa? Ako je tako, onda si odabrala pravu veličinu. Ako je bliže vratu nego sredini, tada moraš uzeti manju veličinu.

Foto: Shutterstock
Izvor: seventeen.com
I.N.

Grudnjak veličina košarice

Još vijesti