Slika nije pronađena

Ako mislite da je vaš grudnjak pogrešne veličine, vjerojatno ste u pravu. To znači da vaš grudnjak ne radi svoj posao onako kako bi trebao. U nastavku doznajte kojih 10 znakova upućuju na to da nosite pogrešnu veličinu grudnjaka.

Bilo da tek godinu dana imate dovoljno veliko poprsje za popuniti grudnjak ili da grudnjak nosite već deset godina, djevojke u svim dobnim skupinama suočavaju se s istim pitanjem – kako zapravo funkcioniraju veličine grudnjaka? Zbunjujuća kombinacija slova i brojki svima oduvijek stvara probleme, a može se desiti i da vam veličina grudnjaka varira od brenda do brenda. Ukratko, kupovina grudnjaka je često izvor frustracije za mnoge žene jer nikako ne mogu pronaći grudnjak koji im savršeno odgovara. Zapravo, istraživanja su pokazala kako čak 80% žena ne nosi grudnjak ispravne veličine. Statistički gledano, u tu skupinu vjerojatno spadate i vi. Stoga otkrijte koji znakovi ukazuju na to da se trebate riješiti svih grudnjaka koje imate i otići u shopping po nove.

1.Naramenice vam stalno padaju
Prije nego što bacite grudnjak, probajte prvo zategnuti naramenice. Moguće je da su se samo rastegnule u pranju. No, ako to ne pomaže, definitivno nosite pogrešnu veličinu grudnjaka. Isprobajte grudnjak s manjom trakom, to jest smanjite svoju veličinu grudnjaka za jedan broj, a slovo (veličina košarice) neka ostane isto.

2.Grudi vam se izlijevaju
Ako vam se grudi prelijevaju preko, ispod ili sa strane grudnjaka, definitivno imate premali grudnjak. Isprobajte grudnjake s većom košaricom.

3.Grudnjak je naboran ili ima viška tkanine
Ovo su česti znakovi prevelikih grudnjaka – ako se tkanina grudnjaka nabora ili vaše grudi ne ispunjuju cijele košarice grudnjaka, to vjerojatno znači da trebate nabaviti grudnjake s manjim košaricama. Probajte smanjiti svoju veličinu grudnjaka za jedno slovo.

4.Traka grudnjaka vam se stalno podiže
Kada se gledate sa strane u zrcalu, tvori li traka vašeg grudnjaka ravnu horizontalnu liniju na leđima? Ako vam se traka grudnjaka skliže i podiže na leđima, trebate nabaviti grudnjak s jednakom veličinom košarice, ali manjom trakom.

5.Nosite grudnjak na zadnjoj kopči
Novi, tek kupljeni grudnjak bi trebao biti najudobniji na najširoj kopči. Na taj način, kada se vaš grudnjak raširi u pranju, možete ga postupno početi nositi na ostalim kopčama. Ako vam novi grudnjak odgovara samo na posljednjoj, najčvršćoj kopči, vjerojatno trebate pronaći grudnjak s manjom veličinom trake.

6.Grudnjak ostavlja crvene linije na ramenima
Pojava ovih crvenih udubina znači kako traka grudnjaka ne pruža dovoljnu podršku vašim grudima, stoga je sav napor na naramenicama. Ovaj problem ima vrlo jednostavno rješenje – riješite se starog grudnjaka i odaberite grudnjak s manjom trakom.

7.Žica grudnjaka vas probada
Iako vlada uvriježeno mišljenje kako je svaki grudnjak sa žicom neudoban, istina je da su neudobni samo grudnjaci pogrešne veličine koji imaju žice. Ako vas žica probada, probajte povećati veličinu košarice.

8.Koža na leđima vam je naborana
Ako vam je traka grudnjaka premalena, često se zna dogoditi da grudnjak pritišće kožu i koža se prelijeva preko trake. Ne samo da je ova pojava neudobna, već i ne izgleda dobro kada nosite uske majice.

9.Dio između košarica ne leži direktno na koži
Tkanina između košarica trebala bi biti prislonjena uz prsni koš. Ako postoji rupa između vaše kože i grudnjaka, vrlo je vjerojatno da su vam košarice grudnjaka premalene.

10.Bole vas leđa ili vrat
Grudnjak ne bi trebao uzrokovati bol i nelagodu, već bi trebao podignuti i podržati vaše grudi. Ako vam grudnjak uzrokuje bol u leđima ili vratu, vrijeme je da ga promijenite. Odite u trgovinu donjim rubljem i tražite da vas izmjere kako biste konačno saznali ispravnu veličinu vaših grudi. Mjerenje je potpuno besplatno i zaista se isplati jer nećete morati cijeli život provesti s neudobnim grudnjakom kojeg stalno morate namještati i prepravljati.

Foto: Shutterstock.com - SpeedKingz/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Kako ih spremati, nositi ispod otvorene odjeće... 12 hackova s grudnjakom koje svaka cura treba znati

Topići ubrzavaju rast grudi - i drugih pet mitova o grudnjacima službeno je *razbijeno*!

Grudi i tijelo će ti biti zahvalni - pet razloga zašto bi trebala što manje nositi grudnjak

grudnjaci odabir grudnjaka veličina grudnjaka prava veličina

Još vijesti