Slika nije pronađena
Previše puta smo čuli da su sve cure 'drama queen' s objašnjenjem da je to karakteristično za ženski rod općenito, pa smo se odlučili u ovom članku boriti protiv tog stava.

Zašto? Jer smo mišljenja da ne treba generalizirati – nisu sve cure iste, niti su svi dečki isti. Poznajemo nekoliko cura za koje bismo rekli da su 'kraljice drame', ali poznajemo i dečke koji su skloni preuveličavanju općenito... Ma hajde, sigurno ste upoznali i vi i jedne i druge i treće – one sasvim smirene i racionalne cure.

via GIPHY


Postoji još nekoliko razloga zbog kojih mislimo da je stav da su sve cure 'drama queen' netočan i loš:

1. Jer implicira da su dečki bolji od cura jer oni nisu 'kraljice drame'. Ako se nas pita, to je samo kriva terminologija u pitanju. Uz cure se veže ta ružna etiketa pretjerane dramatičnosti, barem uz one prave, ženstvene cure. One druge (racionalne i smirene) se ponekad čak naziva 'muškaračama' ili, u najmanju ruku, muževnima.

2. Cure ponekad djeluju dramatično jer često imaju potrebu natjecati se. Cure će češće jedna na drugoj tražiti mane nego vrline i to opet generalno govoreći. Ponekad toga nismo ni svjesni, taj natjecateljski duh nam je nekako u krvi.

via GIPHY


3. Postoje situacije u kojima je teško i stresno biti cura. To je opravdanje zašto ponekad dramatiziramo – jer je to primjereno ponašanje u nekim situacijama koje dečki ne mogu ni zamisliti (npr. tijekom PMS-a, kada nismo baš 'svoje'). Nismo uvijek jednako ni tretirane kao dečki (npr. u školi i na poslu još postoji puno rodne diskriminacije), pa ne može ni reakcija biti identična.

4. Jer, kada bi cura rekla da su sve cure 'drama queen', značilo bi da vrijeđa samu sebe.
Ne želimo se izdvajati od vas – za nas ne postoje kategorija 'mi' i 'one' – već samo 'mi'. Da, postoje pojedinke koje jesu ovakve i onakve, ali ne postoje karakteristika cura generalno. Ne želimo se etiketirati – umjesto toga, želimo uživati u različitostima.

Uostalom...

via GIPHY


Foto: Giphy/Pinterest

M.Z.
Pročitajte još:

Gdje je, s kim je, zašto je – stvari koje kuže cure koje su drama kraljice u vezama

KVIZ: Jesi li drama queen?

Znakovi koji otkrivaju da si kraljica drame

Dečki kraljica drame cure generaliziranje drama razlozi drama queen

Još vijesti