Slika nije pronađena

Koliko ti se god netko sviđao, stvarno ti se ne da više taj dan družiti s ljudima i samo želiš leći u krevet, gledati serije i ne micati se do ujutro. Ako ti zatreba dobra isprika da se izvučeš iz dogovora, a da ne naljutiš drugu stranu i da ne posumnja da muljaš, iskoristi neku od ovih.

Prije par dana si dogovorila dejt ili druženje, ali kada dođe dan dogovora, više ti se ne ide. Nije da si skroz izgubila volju, ali baš se ovaj dan osjećaš lijeno i ne želiš se družiti s ljudima. Ne znaš koji izgovor da upotrijebiš jer ti je glupo samo reći 'e znaš, ne da mi se', pošto bi to moglo biti krivo shvaćeno. Nije da ne želiš na dejt s tom osobom, samo ne želiš SADA. U takvim situacijama, ovih 7 izgovora možeš bez beda iskoristiti i možeš biti sigurna da će isprika biti prihvaćena i da ćeš se glatko izvući.

1.'Tramvaj/bus/auto mi je crknuo'

Javni prijevoz je zeznuta stvar. Tramvaji i busevi su krhki i kvare se svako toliko, pa nije teško za povjerovati da si baš krenula i da je bus u koji si ušla umro, da je nastao krkljanac i tko zna kada će se promet opet pokrenuti. Ovo je klasični izgovor i jedan koji je ponekad lako skužiti je li pravi ili ne. Nemoj ga koristiti ako ne znaš u kojem dijelu grada točno stanuje osoba s kojom se nalaziš, jer to bi inače moglo postati jako awkward ako je negdje u tvom kvartu.



2.'Ajmeee, zaboravila sam na zadaću iz engleskog'

Nikad nije kasno za ovu ispriku. Bilo da si u osnovnoj ili srednjoj školi, pa čak i ako si tek krenula na faks, ovo je isprika koja će proći. Baš si se krenula spremati za dejt, ali ti je frendica poslala poruku i pitala te kako si napisala zadaću i onda si shvatila da imaš zadaću. Ovo će pokazati da si odgovorna, i malo zaboravljiva, ali tko nije. Sigurno ti nitko neće uzeti za zlo što moraš otkazati jer moraš napraviti nešto za školu.

3.'Zalijepila sam si prste super ljepilom'

Događa se! Sigurno te zanimalo što bi se dogodilo da zalijepiš prste super ljepilom. Ljudi su znatiželjna bića i nekada si jednostavno ne mogu pomoći. Ovo je malo neobičan izgovor, ali barem će tvom dejtu biti jasno da s tobom nikad nije dosadno i da si šašava.



4.'Moram otkazati zbog nekih privatnih problema :( '

Ako se ne poznajete predobro, neće te pitati o čemu je riječ jer je to ipak mrvicu previše zadiranja u privatnost osobe koju ne poznaje dobro. Dodaj tužne smajliće da daš jasno do znanja da je nešto loše u pitanju. Ako te nekada u budućnosti pita što se dogodilo, izmisli neku glupost, primjerice da ti je mačka pobjegla iz kuće ili da si se gadno posvađala s BFF ili da si dobila mengu.

5.'Pojavio mi se neki osip, toliko je loše da ću morati do doktora najvjerojatnije'

Zdravstveni problemi su  još jedna kategorija problema koja je uvijek tu za tebe kada ti treba izgovor da nešto izbjegneš. Glavobolja i bol u trbuhu su premainstream, to svi koriste, zato ti igraj na kartu osipa. Ako znaš da ćeš sljedeći dan sresti tu osobu u školi, možeš se izgovoriti na to da mora da je bila neka alergijska reakcija.



6.'Došli su nam gosti i mama mi ne da da odem'

Neka roditelji postanu malo negativci ako je potrebno. Roditelji su ti strogi i što ti tu možeš? Ništa. Došla ti je teta/ujna/baka/odaberi rodbinu koju hoćeš i mama ti ne da ideš nigdje. Ovo je situacija koje je svima dobro poznata i nema šanse da posumnja da je ovo samo običan izgovor.

7.'Moram čuvati brata/sestru'

Ako imaš mlađeg brata ili sestru ovaj je izgovor kao stvoren za tebe. Nitko neće posumnjati da izmišljaš. Sasvim je normalno da roditelji u zadnji tren zamole da pričuvaš mlađu sestru, a ti tako dobra, ne možeš reći da nećeš.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - nakaridore

M.T.

Pogledajte još:

Rijetko se viđate, pun je izgovora i ti si dežurni krivac? Ovo su znakovi da tvoj dečko planira prekinuti s tobom

LOL na kvadrat – 14 najboljih izgovora koje smo svi imali za neučenje

Najluđe isprike za kašnjenje ili nedolazak u školu – koje od njih ste već iskoristili? [ANKETA]

isprike ideje simpa dejt

Još vijesti