Slika nije pronađena

Zima još nije došla u potpunosti, temperature se povremeno podignu i iznad 10 stupnjeva, nema snijega, ali svejedno nije ugodno nekoliko sati provesti vani. Ako ne znaš gdje odvesti dečka ili djevojku na sljedeći (ili prvi) dejt u ovim zimskim mjesecima, donosimo ti prijedloge.

U romantičnim komedijama glavni lik djevojku koju želi osvojiti odvede na romantičnu vožnju kočijom kroz snijegom zatrpani park. Kod nas tako nešto nije izvedivo, jednim dijelom jer uopće nema takve aktivnosti, a drugim jer nitko nema novaca za neke velike geste. Romantični dejt može se izvesti i puno jednostavnije i jeftinije. Svi ionako žele da dejt bude zabavan, ugodan pa i pomalo šašav. Kada dođe zimsko doba godine, mijenjaju se i ideje za dejtove. Možda se čini kao da se smanjuje broj opcija s dolaskom hladnijeg vremena, ali uvjeravamo te, nije tako. I dalje postoje super ideje za dejtove, a mi ti donosimo nekoliko prijedloga koje možeš i ti isprobati. Sve su izvedive, nisu skupe i ovisno o tome što voli osoba koju vodiš na dejt, možeš pronaći neku ideju koju možeš iskoristiti.

1. Organiziraj večer društvenih igara

Kada želiš pozvati simpu na dejt, ali ti dejt jedan na jedan djeluje malo prestrašno i prestresno jer se još dovoljne ne poznajete, organiziraj večer društvenih igara za cijelu ekipu. Pripremi društvene igre, uz maminu pomoć ispeci palačinke i napravi neki topli napitak. Ukrasi sobu božićnim lampicama i neka igre počnu. Iskoristi priliku da bolje upoznaš simpu  i svi se dobro zabavite. Kasnije možeš pitati i frendicu što ona misli, sviđaš li mu se, jer će imati dobar uvid u situaciju.

2. Klizanje na Tomislavcu i vruća čokolada na Fuliranju


Zadivi simpu pravim božićnim dejtom i odvedi ju/ga na klizanje. Nije bitno koliko si vješta u ovoj aktivnosti. Ako ste oboje početnici na klizaljkama slijedi vam dobra zabava i puno padanja, ali i držanja za ruke kao podrška jedno drugome. Nakon što se izmučite na ledu, samo malo dalje pronađite na Fuliranju štand s vrućom čokoladom i zagrijte se i zasladite dok nabacite šetnju kroz ostale adventske lokacije.

3. Film u Cinestaru


Zima je pravo vrijeme za otići na dejt u kino pogledati film. Oduševi djevojku ili dečka kartama za film o kojem priča već neko vrijeme da želi pogledati, ili po dosadašnjem razgovori pokušaj zaključiti koji je film najbolji izbor. Sasvim slučajno to mogu biti karte za Love box sjedala da si budete što bliže.

4. Sanjkanje na Sljemenu

Kada padne malo snijega, sanjke pod ruku i s curom/dečkom na Sljeme na sanjkanje. Ovo je zabavna aktivnost koja će vas vratiti u djetinjstvo, nasmijati, a imat ćete i priliku bolje se upoznati bez stresa da sjedite jedno nasuprot drugog i smišljanja sljedeće teme za razgovor. Tko je avanturistički tip ovo je idealan prijedlog za njega.

5. Božićni koncerti na Adventu (Vatra je ovog petka-20.12. na Klovićevim dvorima, a Detour u srijedu na šetalištu Stross)


Zašto ne iskoristi ponudu Adventa do maksimuma? Kada se već nudi svašta po Zagrebu, iskoristi to za sljedeći dejt. Svaki dan na nekoj od lokacija mogu se naći koncerti, a pogotovo petkom i subotom. Advent na Klovićevim dvorima nudi super koncerte koji su besplatni, a jedan od njih je i ovaj Vatre, a stigneš još do kraja Adventa uhvatiti i Gustafe, Marka Tolju ili Nenu Belana.

6. Bingajte seriju na Netflixu

Ako vam nije prvi dejt i već ste se malo upoznali, ukoliko su vam roditelji s time u redu, dogovorite se da kod nekoga imate maraton serija na Netflixu. Pronađite jednu koja vam se oboma sviđa i krenite od prve epizode pa dok ne dođete do kraja.

7. Organiziraj piknik unutra

Piknik ne mora biti na livadi ili negdje vani, jednako zabavan, čak i zabavniji, može biti unutra. U nekoj prostoriji u kući gdje vam nitko neće svako malo upadati pripremi pravi piknik. Od dekice, preko sendviča do osmišljavanja zabavnih aktivnosti koje možete raditi. Tko bi očekivao da ćeš ga/ju odvesti na takav dejt? Iznenađenje je garantirano.

8. Posjetite Muzej prekinutih veza


Zagreb nudi toliko toga, ali kada se trebaš sjetiti gdje nekoga odvesti, ništa ti ne pada na pamet. Neobičan prijedlog za dejt na kakav tvoju simpu još sigurno nitko nije izveo je odlazak u Muzej prekinutih veza. Muzeji se čine kao dosadno mjesto, ali ovaj je totalna suprotnost. Stvari i priče koje su ovdje ostavili ljudi nakon prekida su smiješne i tužne, no prije svega cijeli koncept muzeja je drugačiji i zabavan.

9. Planinarenje do nekog od domova na Sljemenu

Ljubitelji fizičkih aktivnosti sigurno će biti oduševljeni nekim ovako dejtom. Nigdje ne piše pravilo da dejt mora biti u večernjim satima. Nađite se rano ujutro i prošećite po jednoj od staza do nekog od planinarskih domova. Gore ćete imati lijepi pogled na Zagreb (prava romantika) i topli planinarski dom za ugrijati se i nešto pojesti ili popiti.

10. Piće u baru ttly uređenom u božićnom stilu


Dečkima možda ovakve sitnice ni ne upadaju u oči, ali djevojkama itekako. Iskoristi zimske mjesece i odvedi djevojku na toplo piće u neki od full ukrašenih kafića. Caffe bar Finjak je svake godine u vodstvu kada je u pitanju ukrašavanje prostora, kod njih je Božić u punom smislu te riječi, a još jedna super zabavna opcija je i Cat caffe.

Foto: Freepik – teksomolika/ Imdb/ Facebook Advent na Klovićevim dvorima/ Instagram/ Pexels

M.T.

Pogledajte još:

Kako se našminkati za prvi dejt – Koje stvari treba izbjegavati, a koje se preporučuju?

Konačno ste na dejtu i on je ttly nepodnošljiv?! Ovih 8 stvari mu možeš reći ako ga nemaš namjeru opet vidjeti

OMG! Ovo su laži koje dečki najčešće govore na prvom spoju

zima zimski mjeseci ideje simpa dejt

Još vijesti