Slika nije pronađena
Ovaj svibanj je mjesec razvoja svijesti o mentalnom zdravlju, koje je često zapostavljeno ili marginalizirano u društvu. O mentalnom zdravlju se rijetko priča, iako je serija '13 razloga' pokrenula je lavinu reakcija.

Da se radi o ozbiljnom problemu današnjice, potvrđuje podatak koji je objavio NAMI, američka organizacija koja obuhvaća neprofitne udruge (National Alliance on Mental Illness) – jedna od pet osoba pati ili će patiti od mentalne bolesti tijekom života. Ipak, mentalno (ne)zdravlje često je tabu tema – oboljeli rijetko potraže stručnu pomoć, čak se rijetko obrate prijateljima ili obitelji s problemom.Postoje ljudi koji se ovom temom bave svakodnevno, a Instagram se bavi upravo sada – u svibnju.Pokrenuo je kampanju pod nazivom #HereForYou, čiji je 'cilj da korisnici Instagrama javno progovore o svojim problemima na vizualan način i povežu se sa zajednicama koje nude pomoć', rekla je Marne Levine iz uprave Instagrama za Teen Vogue. '#HereForYou je hashtag i kampaja koju koristimo kako bismo prepoznali važnost mentalnog zdravlja i prezentirali našu obvezu jačanja sigurnije i bolje virtualne zajednice', nastavlja Levine.


NAMI tvrdi da će potrebnu psihološku pomoć samo 41% onih koji ju trebaju, iako se simptomi mentalne bolesti javljaju već s 14 godina.

#HereForYou Teen385 je IN!


Foto: Instagram/Pixabay/Pinterest

M.Z.
Pročitajte još:

Stvari koje ti otkrivaju koliko si zdrava

Dob u kojoj si dobila prvu mengu puno govori o tvome zdravlju

KVIZ: Koja je tvoja mentalna dob?

bolest svibanj mentalno zdravlje instagram

Još vijesti