Slika nije pronađena

Možeš se ti truditi najviše na svijetu, ali ako nemaš ono nešto zbog čega ćeš se izdvojiti iz gomile, teško da ćeš uspjeti u influencerskom svijetu. Ovih će ti deset znakova pokazati da imaš, ili možda nemaš.

Biti uspješna influencerica je mnogima san. Radiš posao koji je zabavan, zanimljiv i drugačiji, a dobivaš cijelo vrijeme i hrpu besplatnih stvari. Naravno da kao i svaki drugi posao, ni ovaj nije savršen, ima puno posla iza scene, ali svejedno, pozitivnosti je više nego negativnosti, i to je mnogima dovoljno. Zato što se taj posao čini tako super, svi se žele okušati u takvom svijetu, ali ne mogu svi uspjeti, treba se po nečemu izdvojiti. Ovih deset znakova otkrit će ti imaš li ti to nešto što je potrebno da postaneš uspješna Instagram influencerica.

1. Imaš osobnost koja upada u oko

Izgled i način života imaju veliku ulogu u tome koliko će netko imati šanse da postane influencer, naravno da ako se netko može pohvaliti posebno atraktivnim izgledom, ima već u startu veće šanse za uspjeh. Ali nije sve ni u tome. Ono što će te izdvojiti od svih ostalih je tvoja osobnost. Bilo da si živahna, prava diva, glasna, kritična prema svijet i svemu oko sebe... ako znaš da se ističeš u gomili ljudi ili da te svi zapamte odmah kada te i upoznaju, to je dobar znak.2. Znaš fotkama predstaviti svoj hobi i/ili svoju strast prema nečemu

Influenceri se ne probude samo jedan dan i dočeka ih poruka od nekog brenda za suradnju s njima. Trebaju nekako privući pažnju brendova kako bi im oni platili promociju proizvoda ili usluge, a do toga ćeš doći tako da skupljaš pratitelje i uhvatiš pažnju neke ključne osobe sadržajima koje objavljuješ, a koji je tematski povezan. Je li tvoj Instagram profil vezan za neku tematiku? Ne mora to biti nešto veliko, ako izrađuješ nakit – stavljaj fotke novih proizvoda, ako češće putuješ – stavljaj fotke s putovanja, ako voliš šminkanje – stavljaj fotke svojih lookova... Bitno je da znaš svoju strast ili hobi prenijeti na fotku i da ti Insta profil to i pokazuje.

3. Vođa si, a ne pratitelj

Bilo da je ključ u tvojoj osobnosti, talentu za pronalaženjem stvari prije svih ili tvojoj vještini da si dobra u svemu, influenceri su vođe cool trendova. Ako si ti osoba kojoj ostali iz ekipe dolaze po savjete o modi, glazbi, fitnessu, hrani... - zvuči kao da si na pravom putu. I sam pojam 'influencer' dolazi od riječi koja znači 'utjecati na mišljenje drugih', ako to možeš, imaš veliku prednost.4. Znaš kada reći 'ne'

Kada ti ponude dolaze sa svih strana, vrlo je lako prepustiti se, prihvaćati sve kako bi zaradila što više novaca. To influenceri ne smiju raditi! Onaj tko može reći 'ne' ako neki brend nije dobar i ne zalaže se za vrijednosti koje promoviraš, bez obzira na to koliko visoku zaradu nude, to je znak da te čeka svjetla budućnost. Čak i neke od najpoznatijih influencera na svijetu, Kendall Jenner ili Bella Hadid, morale su se nositi s lošim posljedicama nekih krivo donesenih odluka. Moraš izgraditi povjerenje u sebe i svoju riječ tako da prihvaćaš samo one suradnje s brendovima za čije proizvode znaš da su dobri.

5. Profil ti je estetski lijepo uređen
Nije dovoljno samo pobacati fotke na Instagram. Kada netko otvori tvoj profil mora ostati očaran cjelokupnom estetikom i vibrom tvog profila. Razmisli malo kakav želiš da ti profil bude – šareni, crno-bijeli, da ima temu zalaska sunca, jarke boje? Sve fotke uređuj s obzirom na svoju temu i profil će ti odmah izgledati više influencerski.

6. Samopouzdana si osoba

Misliš da će samopouzdanje doći s pratiteljima i popularnosti, ali tu se varaš. Moraš biti samopouzdana osoba i prije nego postaneš influencerica. Na kraju dana, nitko neće vjerovati u tebe i tebi, ako ti sama ne vjeruješ u sebe. Čak iako to znači da ćeš fejkati samopouzdanje neko vrijeme, nema veze, pokušaj. Moraš najprije sama prepoznati svoj potencijal kako bi to mogli i drugi jer inače nećeš uspjeti drugima ništa 'prodati'.7. Znaš da Instagram osim zabavne strane ima i onu drugu – tamniju

Koliko god Instagram bio zabavan, moraš biti svjesna i da ako se baviš nečim kao što je influencanje, sa sve većim brojem pratitelja, dolazi i sve veći broj hejtera. Ako uspješno skrolaš po komentarima na svoje fotke i ne obazireš se previše na one hejterske, znači da imaš tvrdu kožu i da ćeš moći preživjeti u svijetu influencera.

8. Ne uspoređuješ se s drugima

Dobro je da znaš da imaš konkurenciju, ali ako ćeš cijelo vrijeme opsesivno gledati njihove profile i uspoređivati ih sa svojim, gledati koliko je netko drugi bolji, ne radiš si dobro. Treba težiti boljim i većim stvarima, ali se tada ne bi trebala uspoređivati s nekime tko ti je uzor ili tko je popularniji od tebe jer to nije realno. Influencerice rade na sebi, a ne provode sate i sate razmišljajući o tome što i kako radi netko drugi i koliko su one lošije.9. Objave su ti kreativne

Lako je okinuti dobru fotku kada si na nekoj super novoj lokaciji, svatko to može. Oni koji imaju dobro oko uspjet će neke uobičajene situacije i obične lokacije predstaviti na neki drugačiji, kreativan i kul način. Teško je neke obične lokacije pretvoriti u zanimljive, ali ako to možeš, velike su šanse da u tebi leži influencer.

10. Ne sramiš se javljati brendovima za moguće suradnje

Koliko je god super kada ti se netko javi da želi surađivati s tobom, na početku tvoje influencerske karijere se to baš i neće događati. Iz tog je razloga važno da si osoba kojoj nije problem javljati se brendovima ili drugim ljudima za neke potencijalne suradnje. Oni koji su hrabri, ne boje se staviti se nekada u poziciju koja možda nije baš najugodnija i znaju se nositi s odbijanjem, imaju šanse za uspjeh.

Foto: Daxiao Productions -  Shutterstock.com/ Instagram/ Instagram printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Ovo vidi svatko tko ima oči! Influencerica fkt loše fotošopirala fotke s putovanja - sad ispašta zbog toga

KVIZ: Imaš li šanse postati influencerica?

Ugrožavanje životinje za što bolju fotku za Instagram? Influencericu napali fanovi zbog ove objave

šansa objave instagram influencerica

Još vijesti