Slika nije pronađena

U svakom od nas postoji određena privlačnost prema `mračnim` pričama, a ljubitelji pravih hororaca svoju glad za strašnim sadržajem utažuju gledajući filmove, ili još bolje – čitajući knjige.

Najpoznatiji serijski ubojice iz novijeg vremena su Charles Manson i Ted Bundy koji će u zatvoru dočekati smrt. Nažalost, takvi ljudi nas uvijek intrigiraju jer nam nije jasno kako netko može biti tako poremećen.

Srećom, oni su iza rešetaka, ali mi svejedno volimo slušati priče o serijskim ubojicama. Neke od njih su napisane toliko dobro da nam se ledi krv u žilama te se uvijek iznova naježimo.

U slučaju da se želite totalno uplašiti, vrijeme je da pročitate horor knjige o serijskim ubojicama:


Philip Carlo: The Night Stalker

Ovo je jedna od horor priča ispričana po istinitom događaju o ubojici Richardu Ramirezu čiji je nadimak bio The Night Stalker. On je ubio najmanje 13 žena u razdoblju od 1984. do 1985., a kada je uhvaćen imao je suđenje o kojem je brujao cijeli svijet. Autor Philip Carlo je u knjizi o ovom masovnom ubojici detaljno opisao njegove zločine te je imao intervju s njim dok je čekao smrtnu kaznu.Thomas Harris: Crveni zmaj (Red Dragon)

Knjiga koja priča priču o psihijatru, kanibalu i serijskom ubojici Hannibalu Lecteru zove se Crveni zmaj. Nakon Crvenog zmaja slijedile su knjige Kad jaganjci utihnu i Hannibal koje su kasnije adaptirane u jako uspješne filmove, a u Crvenom zmaju se prvi puta pojavljuje Dr. Lecter. Ova knjiga govori o serijskom ubojici kojem je javnost dala nadimak Zubić vila, a on je htio da ga se naziva crvenim zmajem. Slučaj istražuje FBI zajedno s Willom Grahamom, a u sve se nekako upetlja i dr. Lecter.


Terry Sullivan i Peter T. Maiken: Killer Clown

Priča o klauni serijskom ubojici uvijek ledi krv u žilama jer ne želimo ni misliti o tome da je netko tko provodi vrijeme s djecom ubojica. No, ova priča je istinita jer je takav klaun bio John Wayne Gacy koji je nastupao na raznim proslavama. Koliko je ovaj ubojica nemilosrdan govori podatak o tome da je silovao i ubio 33 dječaka i mladića, a 26 njih je zakopao u svom dvorištu. John Wayne Gacy je razlog što su nastale sve horor priče o klaunovima, a ova knjiga će uplašiti i najveće ljubitelje horora.


Jeff Lindsay: Darky Dreaming Dexter

Popularna krimi serija koja je osvojila brojne gledatelje nastala je upravo prema knjizi o forenzičaru Dexteru koji je ujedno i serijski ubojica. Dexter Morgan je zapravo vuk u janjećoj koži koji je uspio sve zavarati, a u slobodno vrijeme ubija. No, nešto je kod njega ipak drukčije – on ubija samo loše ljude: silovatelje, ubojice, prevarante i slične. Kako on vodi svoj život možete saznati čitajući ovu mračnu knjigu.Spiro Dimolianis: Jack The Ripper and Black Magic

Gotovo smo svi upoznati s pričom o serijskom ubojici Jacku Trbosjeku jer je on jedan od najpoznatijih te vrste. Tko je taj čovjek možda nikada nećemo saznati, ali je ubio pet žena u Londonu za vrijeme viktorijanskog doba. Postoji dosta knjiga o Jacku Trbosjeku, a ova je malo drukčija jer ona poteže pitanje o tome je li on koristio crnu magiju. Možda ste mislili da se radi o šali, ali ova knjiga je smrtno ozbiljna, a ako vas barem malo zanima paranormalno – pročitat ćete ju.


Cormac McCarthy: No Country For Old Men

Ova knjiga je napisana 2005., a uspješni istoimeni film je snimljen već dvije godine kasnije. Radnja se odvija u blizini američke granice s Meksikom 1980., a tu je i problem droge koji se pojavio u jednom teksaškom mjestu. No Country For Old Men govori o čovjeku Llewellyn Mossu  koji je pronašao kamion s ubijenim ljudima, ali i s hrpom heroina i dva milijuna dolara u prtljažniku. Kada Moss uzme novce on pokreće lančanu rekciju nasilja.


Jim Thompson: The Killer Inside Me

Lou Ford je zamjenik šerifa u malom gradu u Teksasu, a najgora stvar koju o njemu govore da je spor i dosadan. No, nitko od mještana ne zna za `bolest` od koje je Lou `obolio` u adolescenciji, a sada opet izlazi na površinu – Lou je seksualno zlostavljao djevojčicu. Iza njegove ugodne vanjštine krije se njegova tajna: on je sociopat koji ima sadističke seksualne fetiše. Premda ima djevojku, on nalazi prostitutku s kojom želi ispuniti svoje seksualne fantazije.


I.P.

Foto: znanje/goodreads

Pročitajte još:

Horori ispisani na stranicama: najstrašnije knjige koje morate pročitati

Dokazano: zašto je čitanje dobro za zdravlje

Knjige koje morate pročitati prije nego postanu filmovi u 2016.

Horor priče knjige serijski ubojice

Još vijesti