Slika nije pronađena

Garantiramo ti da i ti radiš neke od ovih greški i zbog toga kupiš pogrešne stvari koje te onda razočaraju kada ih isprobaš kod kuće, a isto tako, možda previdiš neke super komade koji bi bili odlični za tebe.

Prosinac je onaj mjesec kada kreću velika zimska sniženja i vrlo je vjerojatno da će se većina cura u nekom trenutku pronaći u shopping centru ili u nekom dućanu. Točnije u kabinama za presvlačenje. Jer isprobati odjevni komad prije nego ga kupiš je obavezno! Čak i ako ti se na oko čini da će ti biti dobro, nemoj biti lijena i stani u red za kabine. Kada nešto isprobavaš, nije dosta samo to staviti na sebe, pogledaj i kako ti stoji, pogotovo ako kupuješ neku bitnu stvar, poput odjeće za Novu godinu. Postoji nekoliko greški koje radimo kod isprobavanja, a zbog kojih onda kupimo krivi komad odjeće. Je li ti poznato nešto od ovoga jer i ti to radiš?

1.Ne nosimo donje rublje koje je prave veličine

Ako želiš da ti outfit dobro stoji, prvo i osnovno je da moraš imati donje rublje koje je prave veličine. Ako je premalo ili preveliko to će utjecati na cjelokupnu sliku outfita. Kada isprobavaš usku majicu, a grudnjak ti je premali i stišće te, nema šanse da će ti ijedna majica stajati dobro kada se pogledaš u ogledalo. Isto je i s donjim dijelom outfita. Pogotovo u kabinama za presvlačenje gdje je rasvjeta takva da će istaknuti sve!

2.Ne da nam se skinuti hlače kada isprobavamo haljinu

Najveći neprijatelj nam je lijenost, a javlja se i kod isprobavanja odjeće. Svi smo nekada toliko lijeni da nam se ne da skinuti hlače kada isprobavamo haljinu, već samo odjenemo preko traperica, pogotovo ako su skinny model. Nema nikakve razlike? Ima! Iako ti se čini da to neće napraviti veliku razliku, hoće. Haljina će ti stajati potpuno drugačije sa i bez hlača. Znaš to sigurno i sama.

3.Ne pokušamo sjesti ili čučnuti u hlačama koje isprobavamo

Kod kupovine novih traperica uvijek treba provjeriti možeš li se u njima dobro kretati. Jer iako su ti dobre kada ih isprobaš, skroz je druga priča pokušati sjesti ili čučnuti. Koliko ćeš dobro moći disati kada to napraviš?

4.Procijenjujemo outfit bez obuće

Neke stvari možeš isprobati i samo s čarapama, ali neke, koje planiraš nositi s cipelama na petu, sandalama ili čizmama na petu, trebala bi tako i isprobati. Tako ćeš dobiti puno bolju sliku. S čarapama će suknje i haljine izgledati lošije. Ako baš nemaš trenutno na sebi obuću s kojom bi ih mogla isprobati, uzmi neki par iz dućana, velika većina dućana s odjećom ima i obuću. Vidjet ćeš, totalno druga slika.

5.Ne probamo i manji/veći broj

Ako nisi sigurna hoće li ti jedna veličina biti dobra, uzmi odmah u kabinu i manju/veću veličinu istog komada odjeće i isprobaj oba. Iako ćeš možda moći staviti na sebe i jedan i drugi, nijedan neće biti naizgled premali, jedan od njih će ti ipak bolje stajati. A to ćeš najbolje vidjeti tek nakon što si ih oba isprobala.

6.Žurimo se što prije izaći i ne pogledamo se dobro sa svih strana

Upravo si čekala u redu (pre)dugo i želiš što prije izaći da ne stvaraš gužvu – pohvalno od tebe. S druge strane, na taj način radiš sebi loše. Uzmi si par minuta, nitko te neće zbog toga hejtati, i dobro se pogledaj sa svih strana. Samo zato što iz naprijed izgleda dobro, promotri kako je i s leđa ili sa strane. Kada isprobavamo traperice ili suknje, previše se fokusiramo na to kako nam stoje straga, a jedva da i bacimo pogled kako izgleda sprijeda.

7.Ne tražimo drugo mišljenje

Nisi bezveze došla s frendicom, mamom, dečkom ili sestrom u shopping. Ako će ti netko reći brutalnu istinu, to bi trebali biti oni. Dobiti drugo mišljenje nije loša ideja. Mogu ti potvrditi da ti nešto ne stoji ili ti promijeniti mišljenje o nečemu što misliš da ti stoji, ali u realnosti i ne izgleda baš tako dobro na tebi. Jer to se događa i u redu je. Nije sva odjeća za svaki oblik tijela. Ako nemaš nikoga sa sobom, šalji fotke!

8.Unosimo previše odjeće

Kabine su male i kada uneseš hrpu odjeće nastat će unutra kaos. Nećeš imati gdje staviti sve, nećeš se moći ni okrenuti pošteno. I kako ćeš onda isprobati stvari i dobro se pogledati u njima? Jako teško. Bit će to prava muka i brzo ćeš postati živčana. Ne trebaš odjednom isprobati 5 haljina, uzmi samo par onih koje ti se stvarno sviđaju. Ovo ti može pomoći i da kupiš manje stvari!

Pogledajte još:

Kada kupuješ u Zari uvijek gledaj etikete – one skrivaju tajnu koja će ti pomoći u shoppingu

Cure u kabinama za presvlačenje: 9 stvari koje sve uvijek radimo dok isprobavamo odjeću

Koliko odjeće je previše odjeće: Ovih 13 znakova pokazuje da si pravi shopping ovisnik

shopping kabine za presvlačenje isprobavanje odjeće

Još vijesti