Slika nije pronađena

Neke cure preskaču doručak u nadi da će im to pomoći da smršave, ali to je ustvari najgluplja stvar koju možeš napraviti. Kako bi cijeli dan što manje jela, bitno je da se dobro najedeš za doručak.

Postoje oni koji tvrde da nakon obilnog doručka cijeli dan imaju povećani apetit i ne mogu se suzdržati od pretjeranog jedenja, no to nije baš istina.

Istina je da kada se dobro najedeš za doručak, pokreneš tijelo te ono počne trošiti kalorije (pa ti se možda zato čini  da ti je apetit povećan). Ono što je bitno kod doručka jest da ne jedeš gluposti (tipa keksi i sladoled) već da pojedeš hranjive stvari koje  će ti pomoći da cijeli dan budeš puna energije!

Svatko ima svoju omiljenu hranu pa po tome i bira što će jesti za doručak, no ovo su neke od zdravih i finih opcija!

1. Zobene pahuljice

Svi volimo čokoladne pahuljice, no nažalost one nisu nimalo zdrave!  Zobene pahuljice su možda malo manje fine, ali su ultra zdrave i pomažu pri mršavljenju! A ako se malo potrudiš, mogu biti i prefine. Samo ubaci malo meda i šećera, ili ako si za to, kockicu tamne čokolade! Vjeruj nam, bit će i finije od običnih čokoladnih pahuljica!


via GIPHY


2. Voće

Voće je niskokalorično i fino, no možda ti neće dati dovoljno energije za cijeli dan. Ubaci neke proteine u mix (npr lješnjake) i bit će ti dovoljno da izdržiš do ručka, plus ne moraš brinuti oko toga hoćeš li se udebljati ili ne (iako se od doručka sigurno nećeš udebljati)!

3. Jaja

Svi znamo da su jaja jako zdrava, no vrlo često ih ne jedemo za doručak, a mogli bismo! Osim što ćeš uz njih brže mršavjeti, te ćeš imati ljepšu kosu i kožu, fini su i puni pozitivnih kalorija zahvaljujući kojima ćeš bez problema biti sita do ručka!


via GIPHY


4. Sendvič

Svi znamo da kruh nije najbolja namirnica na svijetu, ali ako postoji jedno vrijeme kada se kruh jede, onda je to doručak. Napravi si sendvič sa stvarima koje najviše voliš, no nemoj pretjerati s kruhom! Dvije-tri fete su sasvim dovoljne, sve više od toga je čisto pretjerivanje...

Što ti jedeš za doručak?


Foto: Giphy/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:

Plan prehrane – kad bi trebala jesti doručak, ručak, a kad večeru?

KONAČNO DOKAZ Kakve zobene pahuljice, kakvo voće - ovo je doručak koji te čini pametnijom

Kad si gladan nisi svoj: Razlozi zašto je doručak najvažniji obrok u danu

doručak zdrava hrana savjeti

Još vijesti