Slika nije pronađena

Lijepa soba je nešto što svaka cura želi imati, no teško je uvijek imati savršenu sobu. Ne možeš svaka tri mjeseca ponovno farbati sobu u svoju novu omiljenu boju, a još manje kupovati novi namještaj. Doduše, to ne znači da ti soba mora uvijek biti ista. Donosimo ti najbolje DIY savjete kako uljepšati svoju sobu!

1. Počisti nered

I da imaš sobu kao iz bajke, ako je neuredna, sve pada u vodu. Omoti od čokolade, prazne boce vode, pobacana roba i šminka po cijeloj sobi: ma nedopustivo. Počisti sobu, a dok ju čistiš, usput baci stvari koje ti nisu više korisne, od potrošene šminke pa do majice koju nisi nosila barem 3 godine. Svi znamo da ju nećeš obući ni u sljedeće 3...

via GIPHY


2. Organiziraj sobu

Čim imaš organizirane stvari u sobi, to estetski lijepo izgleda. Podijeli si policu za školske knjige, policu za šminku, u ormaru na jednom mjestu drži hlače, na drugome majice. Još ako imaš volje, možeš i sama napraviti držače za razne stvari, od šminke pa do papira. Kupiš basic stvari u dućanu, a zatim možeš pobojati u svoju omiljenu boju, zalijepiti s raznim naljepnicama ili iscrtati!

via GIPHY


3. Promijeni raspored stvari

Imala malu ili veliku sobu, ovisno o tome kakav ti je raspored stvari u sobi, tako će ti i soba bolje (ili gore) izgledati. Probaj namjestiti tako da ti stol gleda na prozor, pa da u teškim trenucima učenja možeš samo pogledati van i imati par minuta mira. Ulaz u sobu neka ti ne bude natrpan, inače se čim uđeš u sobu osjetiš pomalo klaustrofobično.

via GIPHY


4. Nabavi ogledalo

Okej, ovo već je malo veća investicija od dosadašnjih, ali i dalje se ne radi o velikom trošku. Ogledalo će povećati prostor, a to želimo – pogotovo ako imaš malu sobu. Vizualno će izgledati bolje, a i kad je dosta ogledala?! Moći ćeš sve svoje outfite isprobavati, gledati, a i slikati!

via GIPHY


5. Tapete

Nekad su tapete lijepili profesionalci, ali danas možeš i sama za 15 minuta polijepiti cijeli zid! Ovo je svakako jeftinija (a i spretnija) opcija od farbanja zidova, a i uzorci su totalno 'in'. Ako želiš baš skroz pratiti trendove, stavi tapete samo na jedan zid. To ti onda može biti 'Instagram ili YouTube zid'.

via GIPHY


6. Slike, fotke, omiljeni citati!

Ako imaš prazno mjesto na zidu, iskoristi ga za omiljene selfije s frendicama, sliku s roditeljima, citate kojih se sjetiš kad ti je najteže... Sve svoje omiljene stvari isprintaj i zalijepi na taj zid. Možeš se poigrati pa lijepiti stvari u obliku srca, cvijeća ili nekog trećeg oblika. Možeš ići i korak dalje pa oko svake slike nacrtati i razne okvire!

via GIPHY


7. Promijeni ručkice na namještaju

Vjerojatno nisi nikad išla za tim, ali ako još uvijek imaš 'dječji' namještaj u sobi, u samo par minuta ga možeš skroz 'postariti'. Naime, na većini namještaja su upravo ručkice ono što razlikuje tvoj sadašnji namještaj od onoga koji bi kupila. Odi do obližnjeg dućana i kupi ručkice koje ti se najviše svide i za par minuta ih zavidaj na ormare. Naizgled mala promjena će uvelike doprinijeti makeoveru tvoje sobe!

via GIPHY


8. Nabavi biljku

Već smo detaljno pisali o tome zašto je dobro imati biljke u sobi, ali prije svega – super izgleda, uživo i na slikama na Instagramu!

via GIPHY


Kako izgleda tvoja soba? Jesi li ju nedavno preuređivala ili je ista već godinama?

Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Neka tvoja soba bude idealna kulisa za Instagram - znaš li zašto bi još trebala nabaviti biljku?

Dolazi ti posjeta, a soba ti je u kaosu? Očisti sobu u 10 minuta!

Znamo da ti je soba u kaosu – ovo je MUST playlista za pospremanje!

makeover dizajn soba

Još vijesti