Slika nije pronađena

Biti cura stvarno nije jednostavno, ali dečki oko nas to nikako ne mogu razumijeti. Za tebe smo izdvojili one stvari zbog kojih je posebno teško biti cura.

1. Nitko te ne doživljava ozbiljno

Kad si tinejdžer rijetko tko te doživljava ozbiljno, a roditelji sigurno nisu jedni od njih. Za njih ćeš uvijek biti njihova mala djevojčica, netko koga trebaju štititi i o njemu brinuti od 0 do 24. No, kao da već nije teško biti tinejdžer, još je gore biti TINEJDŽERICA. Stari ti stalno kvocaju, brane izlaske, postavljaju 'policijski sat' kad je tvom bratu dozvoljeno ostajati van džkoliko god želi. Znamo da je to nepravedno, ali je nešto na što se moraš naviknuti jer će se uvijek događati. I, da, samo zato jer si CURA.

via GIPHY


2. Ranije si se razvila

I dok druge cure jedva čekaju da im izrastu grudi, ti si ih već dobila i nije ti nimalo ugodno. Svi znamo koliko su promjene teško, pogotovo kada se one nalaze NA TEBI. Kao da to već nije grozno samo po sebi, još su gori neukusni i nepristojni komentari dečkiju koji su sve samo ne duhoviti, a vrlo vjerojatno se ne osjećaš najugodnije. Nažalost, ovdje ti ne možemo previše pomoći, samo ti savjetujemo da prihvatiš svoje tijelo i budeš zadovoljna s oblinama koje imaš. Jednog dana zbog njih ćeš biti sretna, vjeruj nam.

via GIPHY


3. Osjećajna si, i to jako!

Pubertet je vrijeme koje donosi mnogo promjena, pogotovo kod nas cura. Jedna od takvih promjena jest i prevelika osjećajnost. Sve nas pogađa, rasplačemo se oko svake sitnice i zbog toga ispadamo prave cmizdravice, pogotovo pred dečkima.  Sad znaš da imaš jaaaaako dobru ispriku za svoje promijenjivo ponašanje.

via GIPHY


4. Govore ti da si 'drama queen'

Dečki jednostavno nemaju pojma koliko mi cure brinemo o svakoj običnoj sitnici, i to potpuno nesvjesno i nenamjerno. O nekoj stvari možemo razmišljati danima, razbijati glavu najvećim glupostima zbog čega nije ni čudno što ispadamo prave 'drama queens'. To ti posebno može biti iritantno sad kad si još tinejdžerica jer misliš da nisu sve curke takve. E, pa jesmo, to nam je u krvi i ne možemo si pomoći.

via GIPHY


5. Tvoje tijelo nije 90-60-90

Ovo su navodno idealne proporcije žene, ali razmisli o tome da se ti još razvijaš i tvoj trenutni izgled, odnosno proporcije nisu pravo stanje stvari. Osim toga, zašto bi uopće i trebala imati ove proporcije kad odrasteš? Lijepa si baš ovakva kakva jesi, nemoj se obazirati na okolinu ili na cure s Instagrama ili Facebooka... Te fotke ionako većinom nisu stvarnost, nego samo rezultat oooooodličnog photoshopa!

via GIPHY


6. Meta si ogovaranja

I dok je nekim curama odlazak u školu super iskustvo, za tebe to predstavlja pravo mučenje jer si meta 'zločestih cura'? Sigurno si gledala film 'Mean girls' pa jako dobro znaš o čemu govorimo. I mi jako dobro znamo koliko tinejdžeri ponekad mogu biti zli, pogotovo cure koje su zbog bilo kojeg razloga ljubomorne ili ljute na tebe. Nemoj se obazirati na stvari koje govore o tebi, to ionako više govori o tim curama nego o tebi.


via GIPHY


7. Užasno si sramežljiva

Biti tinejdžerica često može značiti da si jako sramežljiva, crveniš se u svakoj neugodnoj situaciji te se nikako ne možeš opustiti pred svojoj simpatijom ili prilikom izlaganja pred cijelim razredom. Ne moraš brinuti jer to je samo privremeno. Samopouzdanje je nešto što se stječe s vremenom i godinama pa se nimalo nemoj zabrinjavati ako trenutno nisi dovoljno sigurna u sebe.

via GIPHY


8. 'Oni dani u mjesecu' su ti preeegrozni

Haha, ovo svi razumijemo i suosjećamo s tobom. Neke cure su prave sretnice i 'oni dani' im prolaze bez većih problema. No, ako si ti među onim nesretnim curkama koje za vrijeme menstruacije doživljavaju pravu agoniju, trpe bolove, imaju česte promjene raspoloženja i sve ostale neugodnosti koje dolaze s tim, sigurno znaš koliko je to neugodno. Drži se!

via GIPHY


9. Promjene raspoloženja su česte

Često ti se dogodi da se osjećaš tužno, ljuto, razdraženo, usamljeno, I sve to bez nekog posebnog razloga? Za to ne moraš kriviti sebe nego hormone koji su glavni razlog tvojih promjena raspoloženja.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Lakše kroz odrastanje – osam rečenica koje nitko ne želi čuti, a svi bismo trebaliDečko te prevario? Zahvali mu - to je dugoročno dobro za tebe!



Istina boli – s ovih šest tipova dečkiju ćeš vjerojatno dejtati prije nego upoznaš 'onog pravog'

pubertet promjene raspoloženja savjeti za cure

Još vijesti