Slika nije pronađena

Samopouzdanje je važno jer nam pomaže da lakše koračamo kroz život, da se nosimo sa stresnim situacijama te da ustrajemo u ciljevima. Ljudi s puno samopouzdanja su uspješni, zadovoljni i smireni.

Do samopouzdanja se nažalost ne dolazi preko noći - ono se gradi godinama. Pojedine osobe ga baziraju na svojim intelektualnim i poslovnim uspjesima, druge na fizičkom izgledu, a neki ga grade na talentu.

Ako bi i ti željela poraditi na svom samopuzdanju, saznaj o čemu bi trebala voditi računa.

Prijatelji ti mogu pomoći

Prijatelji trebaju biti oslonac i oni ti mogu pomoći u podizanju samopouzdanja. Bitno je da počneš brinuti i o sebi. Tvoji prijatelji će ti pomoći tako da naprave listu stvari koje vole kod tebe. Ako to imaš zapisano brže ćeš se uvjeriti u svoju lijepu osobnost i zavoljeti svoje karakteristike. Naravno, uvijek treba raditi na tome da svoje mane zamjeniš vrlinama.


Porazgovaraj sama sa sobom o svojim kvalitetama

Nije čudno ako ponekad padneš u depru i ne možeš uopće pronaći razlog za voljeti samu sebe. Takve stvari se događaju. Ali trebala bi porazgovarati sama sa sobom o svojim kvalitetama te ih zapisati. Ako smatraš da si dobra u pjevanju- zapiši, ako misliš da si suosjećajna osoba i to smatraš kvalitetom- zapiši. Dobro je imati podsjednik na ono što volimo u vezi sebe. Otkrivanje vlastitih kvaliteta dovodi do samopouzdanja.




Podigni samopuzdanje tako što ćeš pomagati drugima

Samopouzdanje možeš podići i pomažući drugima. Razveselit ćeš nekog drugog, ali i sebe. Probaj volontirati, pomozi prijatelju koji se seli, upitaj samu sebe što možeš učiniti za drugoga jer ćeš time povećati samopoštovanje, a ono je temelj za gradnju samopouzdanja.


Idi češće na dejtove

Ako si single, dejtovi mogu biti super stvar za podizanje samopouzdanja. Bitno je da na spojeve ne gledaš kao na nešto što 'treba odraditi' nego da uživaš u ljepoti trenutka. Ako imaš dečka možeš obući svoju omiljenu odjeću i otići na dejt s njim. Intimnost će ti pomoći da se osjećaš bolje jer svako biće treba bliskost s drugim bićem.


Napravi solo zabavu

Ako napraviš zabavu na koju ćeš biti samo ti pozvana to znači da možeš raditi što god želiš. Ples je jedna od tih stvari. Možeš plesati koliko god te volja, kako god želiš- bitno je da se osjećaš dobro na kraju. Budi Beyonce, budi Tina Turner ili Lady Gaga. Izbor je na tebi.


Nagradi samu sebe

Ne zaboravi- u gradnji samopouzdanja bitna si ti. Nagradi samu sebe. Ako nagradom smatraš masažu- učini to, ako je nagrada za tebe maska za lice i lakiranje noktiju- učini to, ako je to tvoj omiljeni sladoled- pojedi ga. Biti dobar prema samome sebi je prva stepenica prema samopouzdanju.


Reci sebi da se voliš

Možda zvuči isfurano, ali ako kažeš sebi da se voliš gledajući se u ogledalo- zbilja ćeš izazvati osjećaj ljubavi prema samoj sebi. Bitno je voljeti sebe, prihvatiti se i smatrati se lijepom. To će samo produbiti prihvaćanje same sebe onakvom kakva jesi.






samopouzdanje Samopoštovanje

Još vijesti