Slika nije pronađena

Svaka djevojka je pomalo nesigurna zbog svog izgleda; nekoga muči pretjerana dlakavost, nekoga pretanke usne, a netko nije zadovoljan duljinom svojih nogu.

Zanimljivo je kako nam tako sitne stvari mogu utjecati na samopouzdanje i često pokvariti doživljaj. Prekrasan sunčani ljetni dan više neće biti tako divan ako smo nezadovoljni izgledom u bikiniju, zar ne?

Dobra vijest je da vremenom učimo prihvaćati svoje nedostatke, pretvarati ih u prednosti, a naposljetku čak i zavoljeti. To nije lak posao, ali sada je pravi trenutak da započnemo razgovarati o besmislenim kompleksima:


*Kolutovi kože na trbuhu

Kolutovi kože na trbuhu su posve uobičajena pojava kod većine djevojaka i nisu ništa čega se trebaš sramiti. U većini slučajeva radi se o naborima kože, a ne salu, a čak ih i djevojke koje jako puno vježbaju imaju. Ako ti majica zapne među naborima, lagano ju izvuci i tako riješi 'problem'.


*Podbradak

Znaš onaj trenutak kada tipkaš po mobitelu pa se prednja kamera iznenada upali, a ti se zgroziš svojim odrazom? Smiri se – gotovo nitko ne izgleda dobro iz ove perspektive. Velike su šanse da nemaš podbradak, osim onaj koji kamera mobitela stvara. Znaš li ijednu osoba čije fotke izgledaju dobro kada se slika od dolje?

*Veliki broj obuće

Od djetinjstva nas uče da 'prave žene' moraju biti male i zgodne. Ali čekaj, zar nam u međuvremenu nisu rekli su duge, manekenske noge najpoželjnije? A što je s ogromnom stražnjicom i još većim grudima? Poanta je da se kriteriji ljepote neprestano mijenjaju i da ćemo se, ako ćemo ih slijediti (ili još gore vjerovati im), uvijek osjećati loše. Koga briga koji broj cipele nosiš?



*Celulit

Žene ga smatraju najgorim neprijateljem i posežu za raznim metodama ne bi li ga se riješile, no uspjeh često izostane. Postoje neke djevojke koje je genetika poštedjela ovog 'ukrasa', ali takve su rijetke što znači da je celulit najprirodnija pojava. Nekada će se vidjeti jače, nekada manje, a sve što trebaš raditi jest hraniti se zdravo, vježbati i ne razbijati glavu nad malo 'narančine kore'.


*Nejednake grudi

Mnogo puta smo napisali, ali ponovit ćemo još jednom: asimetrične grudi su prirodna i učestala pojava, posebice u pubertetu. Bez brige - ti si vjerojatno jedina osoba koja primjećuje razliku između lijeve i desne dojke, a sigurni smo da grudnjak i slojevi odjeće prikrivaju svaku razliku.



*Aparatić

Ako nemaš savršen holivudski osmjeh ili nosiš aparatić, ne znači da je tvoj osmijeh manje lijep ili da ga trebaš skrivati. Poanta život je da smo sretni, a to uključuju ogromne količine smijeha ako pitate nas. Dakle, bez sustezanja!

Foto/Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Očito doma nemaju ogledalo: celebovi koji misle da su ružni

Ljubim sliku svoju: znakovi da si narcis

Riješi se nesigurnosti: 5 trikova za podizanje samopouzdanje

kompleksi Nesigurnosti samopouzdanje

Još vijesti