Slika nije pronađena

Osim savjeta o šminkanju, jednostavnim frizurama i cool modnim kombinacijama, svaka tinejdžerica trebala bi čuti nekoliko životnih savjeta koji mogu olakšati osjetljivo doba odrastanja.

Jednog dana kada odrasteš i postaneš samostalna osoba, ne bi trebala žaliti za stvarima koje su se dogodile tijekom srednje škole. Naravno da ćeš napraviti stotine grešaka i iz njih izvući lekcije, ali nekada nije loše učiti na tuđim primjerima.

Evo nekoliko savjeta koje bi svaka srednjoškolka trebala čuti:

*Ako se ne osjećaš ugodno, idi

Ponekad želimo biti cool pa se družimo s krivim ljudima ili ostajemo u čudnim odnosima. Iako nam intuicija govori da nešto nije u redu te se osjećamo loše, svejedno ostajemo jer ne želimo djelovati poput čudakinja. Jednom kad odrasteš, shvatit ćeš da su najčudniji ljudi zapravo najzanimljiviji i neće te biti briga što okolina misli. Uvijek vjeruj svom osjećaju!

via GIPHY


*Prekid veze nije kraj svijeta, iako ti se tako čini

Srednjoškolske ljubavi su posebne; prvi put se zaljubljujemo preko ušiju, otkrivamo tjelesne užitke s tom osobom i mislimo da ćemo ostati zajedno do kraja života. Ponekad se to i dogodi, ali češće ne – no ne moraš se brinuti. Sve ono što slijedi bit će puno, puno bolje. Zvuči nevjerojatno da ćeš nekoga voljeti više i jače, ali vjeruj da te očekuju stvari o kojima ne možeš ni sanjati.

via GIPHY


*Ljepša si nego što misliš

Vjerojatno si skoncentrirana na prištić na nosu, višak na trbuhu ili tanke usne. Svi smo mi ponekad nesigurni i to je u redu, ali kada budeš imala 30 godina i pogledaš svoje fotke iz srednje škole, iznenadit ćeš se kako si dobro izgledala. Zašto to ne bi počela misliti već sada?

via GIPHY


*Stvari vremenom postaju bolje

Ocjene su ti koma, s roditeljima se svađaš, a simpa te ne doživljava? Ovo je jedan od gorih scenarija, ali kada shvatiš da se sve u životu odvija u ciklusima i da nakon kiše dolazi sunce, bit će ti lakše. Da ne bi krivo shvatila; nakon tog sunca, opet će doći kiša, a nakon nje sunce.. Svi lijepi i manje lijepi trenuci su dio života i od njih ne treba bježati.

via GIPHY


*Život će svakoga naučiti lekciju

Ako ti se čini da su sve tvoje prijateljice sretnije i uspješnije od tebe, znaj da je to trenutno. Nemoj se opterećivati mišlju kako je život nepravedan jer će svako od nas naučiti lekciju kada za to dođe vrijeme. Iz sveg lošeg što ti se događa pokušaj naučiti lekciju te izaći kao mudrija i bolja osoba. Ne prepuštaj se ružnim osjećajima kao što je ljubomora jer ćeš nauditi jedino sebi.

via GIPHY


*Materijalne stvari nisu sreća

U tinejdžerskoj dobi važno je imati markiranu odjeću i najskuplji mobitel, ali svaka normalna i odrasla osoba zna da te stvari nisu mjerilo sreće. Radost je biti zdrav, imati obitelj i prijatelje i baviti se poslom/hobijem koje voliš. Uz to je lijepo imati sve što želiš, ali tek kada si vlastitim novcem priuštiš te stvari.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy
I.N.

Pročitajte još:

10 stvari koje svaka djevojka mora napraviti do 18. rođendana

`Uče samo luzeri!`: stvari koje nisu cool u srednjoj, ali jesu na faksu

Osamnaesta se bliži: zablude koje imamo kada je u pitanju punoljetnost

lekcije savjeti srednja škola

Još vijesti