Slika nije pronađena

Pet minuta do ponoći. Stojiš pokraj njega. Nervozno se pogledavate, a vaše se ruke dodiruju. Kazaljke se pomiču i uskoro otkucava 12 sati. Gledate se nekoliko sekundi, a zatim se njegove usne počinju približavati tvojima. Prije nego znaš, ljubakaš se s dečkom kojeg škicaš cijelu godinu. Može li ulazak u novu godinu biti slasniji od ovoga?

Vjerujemo da ga je teško nadmašiti, ali nemojte zaboraviti da su takvi scenariji najčešći u filmovi. Dakle, prije nego se počnete bedirati jer princa na bijelom konju nema na vidiku, vratite se u stvarnost – a ona je nešto drugačija.

Novogodišnji tulumi nisu najromantičnije mjesto; pod ljepljiv od prosipanog alkohola, polupijani ljudi koji teško stoje na nogama, hrana po tanjurima i zalivene haljine. Kome je onda do ljubakanja?

Ako misliš da ćeš večeras ostati bez tog famoznog 'novogodišnje puse', ne brini – evo zašto su takvi poljupci precijenjeni:

*Poljubac je samo poljubac

Iako djeluje kao 'big deal', to je samo još jedna pusa jednaka onoj koju možeš dobiti za Božić, Valentinovo ili neku običnu srijedu tijekom godine. Puno važnije je da u novu godinu uđeš sa smiješkom i dragim ljudima oko sebe – za ljubakanje imaš još 354 dana (x mnogo godina).

*Zaboravit ćeš ga

Možda misliš da ćeš zauvijek pamtiti taj spektakularni novogodišnji poljubac, ali vjeruj – nećeš. Život ti donosi još mnogo iznenađenja, a za koju godinu ćeš se osvrnuti i shvatiti da je ta pusa bila samo jedna u nizu. Osim toga, novogodišnji doček često je popraćen alkoholom pa nije neobično što se ne sjećamo svih detalja.

*Ne vodi u nešto ozbiljnije

Ne kažemo da pusa u ponoć ne može rezultirati ozbiljnom vezom, ali najčešće nije tako. Baš zato što se novogodišnji poljubac smatra tradicijom, obično nemamo ozbiljne namjere stoga ne trebamo gubiti glavu oko njega.

*Može biti čudan

Ako se dogodi s osobom koju si tek upoznala ili si okružena hrpom prijatelja, novogodišnji poljubac mogao bi u najmanju ruku biti čudan. U intimnijoj atmosferi bi zasigurno bio posebniji stoga se nemoj razočarati ako ne osjetiš euforiju.

Foto: Shutterstock
Izvor: HerCampus.com
I.N.

Pročitajte još:

Romantično i strastveno: najbolji filmski poljupci svih vremena

Priče naših čitatelja: najodvratniji poljupci koje ste do(pre)živjeli

Iskrene priče o najgorim poljupcima: 'Bila je to najogavnija minuta mog života'

poljubac Nova godina ponoć

Još vijesti