Slika nije pronađena

Učeniku 8. razreda OŠ August Šenoa u Osijeku I. P. cijelo drugo polugodište tekuće školske godine nastavnica biologije i kemije Antica Kelava ne dopušta nazočnost na nastavi iz tih predmeta.

Ovakav nevjerojatan i do sada nezabilježen slučaj kršenja prava djeteta na obrazovanje u našem školstvu još je nevjerojatniji zbog obrazloženja kojim nastavnica pravda svoje postupanje piše Jutarnji list.

Ona naime smatra da I. P. nije učenik ove škole, iako je u nju redovno te po svim zakonima i propisima upisan 5. prosinca 2013. Riječ je o štićeniku Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku, koji je tamo premješten iz Doma u Slavonskom Brodu. Do kraja prvog polugodišta dječak je normalno pohađao nastavu u novoj školi, no početkom drugog polugodišta dogodio se preokret kod nastavnice biologije i kemije. Prvi put s nastave ga je udaljila 15., a potom i 16. siječnja.

Samo mu je suptilno, smirenim tonom rekla da izađe iz učionice, jer on nije učenik te škole (premda je redovno upisan u nju), nakon čega je on došao u Dom i ispričao nam što se dogodilo.

Iako su i ravnatelj i pedagoginja pokušali razgovarati s dotičnom profesoricom, intervencija nije rezultirala uspjehom.

Za sada dječak svaki put napušta učionicu kada počne sat biologije i kemije jer ga profesorica zamoli da to učini. Nesretnog dječaka život ni do sada nije mazio stoga je sve ovo još tužnije.

Mi se pitamo zašto takva profesorica već nije dobila otkaz i što institucije čekaju?

Foto: Phtoexpress
I.N.

učiteljica ne pušta učenika na sat

Još vijesti