Slika nije pronađena
Ako se želiš povezati s profama, a ne želiš prijeći granice odnosa učenik-profesor, ovo ne bi trebao spominjati.

Razgovor s profom može biti zastrašujuć, ali i jako koristan. Dok ti profa može puno pomoći oko zadaće, savjetovati te i usmjeriti, postoji i nekoliko tema koje nije pametno načimati.

Ako te profa pravedno ocijenio, nemoj se svađati s njim
Tvoj profesor ti je već dao ocjenu koju misli da zaslužuješ. Ako si primijetio da ti je profa pogrešno zbrojio bodove na ispitu, to moraš napomenuti. S profesorom se nemoj svađati ako te je pravedno ocijenio. Možete razgovarati o tome kako idući put bolje riješiti test. Pitaj profu gdje si pogriješio i koji dio gradiva ne razumiješ pa će ti on ukazati na 'rupe' u znanju.

Tračati druge profesore
U svakoj školi postoje dobri i zločesti profesori. Govoriti svome profesoru o njegovim kolegama nije baš profesionalno. Možda se profa i slaže s tobom, a možda upravo govoriš loše o njegovom najboljem kolegi ili kolegici. Pazi što govoriš o profama jer oni komentiraju i učenike u zbornici.

Što roditelji misle o školi i profesoru
Tvoji roditelji su tvoja najveća podrška. Oni znaju da si ti pametan učenik koji naporno radi za svoje ocjene. Ipak, tvoji roditelji ne pohađaju nastavu i ne ocjenjuju zadaće i testove. Oni mogu imati mišljenje o tome što se događa na satu, ali oni ne sudjeluju u nastavi. Pojedini su roditelji osjetljivi na loše ocjene i shvaćaju ih preosobno jer smatraju da ih to čini lošim roditeljima. Bitna je suradnja profesora i roditelja, a o osobnim stvarima bi roditelji sami trebali raspravljati s profama.

I.Č.

foto: Shutterstock

...Pročitajte još:

5 načina kako izaći na kraj s dosadnim profesorima

To volimo čuti: 10 najboljih stvari koje vaša učiteljica može izgovoriti!

Kada se učenici počnu 'prosipati' - a učiteljica objavi sve bisere!

Učenici o čemu ne razgovarati profesori

Još vijesti