Slika nije pronađena

Svi volimo tu i tamo zaraditi nešto, ali dok traje škola, baš i nemamo priliku za to. Ako imaš više od 17 (18) godina, našli smo savršen posao za tebe!

Au pair je web stranica koja se bavi povezivanjem cura poput tebe s obiteljima iz cijelog svijeta kojima je potrebna dadilja. Što više jezika znaš, to ćeš moći ići na više mjesta.

via GIPHY


O čemu se zaista radi?

Preko web stranice nađeš obitelj s kojom se onda putem e-maila i video poziva dogovoriš o tome koliko ćeš raditi, koliko će te plaćati, hoće li ti platiti put, gdje ćeš biti smještena, koliko ćeš dugo ostati kod njih i što bi točno bio tvoj posao.

Svaka obitelj ima svoj ritam, ali tvoj bi posao otprilike bio da ih vodiš u školu, kuhaš im, vodiš ih na izvanškolske aktivnosti i da paziš na njih. Ukratko, da im budeš kao starija sestra. U prosjeku imaš dan ili dva slobodno na tjedan, a radiš oko 6 sati na dan. Stvarno nije puno posla, pogotovo kada razmisliš o tome što ti se nudi ovdje kao ljetni posao.

Ono što nam se posebno sviđa jest to što besplatno putuješ! Dok si tamo, plaćeni su ti smještaj i hrana, a često ti bude plaćen i sam put do tamo. Možeš odabrati koju god lokaciju želiš i onda biraš kod koga ideš. Također imaš pravo ići na tečajeve jezika, pa možeš usavršiti svoje znanje. U svakom slučaju, ti si na dobitku!

via GIPHY


Naravno, zanima te i koliko si plaćena. To zaista ovisi od obitelji do obitelji, ali najčešće se ne ide ispod 200€ po mjesecu. Svaka država ima svoj propisani minimum, a točne iznose možeš pogledati ovdje. Sve se naravno dogovaraš s obitelji kod koje si išla, pa možeš zaraditi i puno više.

Da bi mogla ići u drugu državu sama raditi, moraš imati barem 17 godina, ali ovisno o državi gdje ideš, često se radi da je granica 18 godina. Detaljnije prouči ovdje.


Možeš ići raditi ovako samo preko ljeta, a možeš i produljiti svoj ostanak
. Sve detalje se dogovoriš s obitelji kod koje ideš, ali u prosjeku se bude barem 3 mjeseca.

Ako ti roditelji brinu oko toga kako ideš u nepoznato i da je moguća prijevara, razumijemo ih. Ali isto tako, ova stranica postoji već 19 godina i jako je puno ljudi radilo i upoznalo se preko njih, pogotovo zato što je sve vrlo transparentno. Od toga da možeš imati video poziv s obitelji, pa do toga da se čujete putem maila.

via GIPHY


Ako smo te do sad već dovoljno zainteresirali, pogledaj ovdje detaljnije uvjete rada u pojedinim državama i pronađi svoju au pair obitelj!

Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Provjeri još...

Je li ovo posao iz snova? Traži se profesionalni mazitelj mačaka!

Biraj pametno i budi 'tražena roba u gradu' - pogledaj popis zanimanja s kojima je lako pronaći posao

Hrvatske srednjoškolke odradile praksu u Irskoj – odmah im ponuđen i posao

posao au pair ljetni

Još vijesti